Haber 16

Provokasyonlara asla taviz YOK!

Başbakan Tayyip Erdoğan, ne zaman başörtüsü sorunu gündeme gelse ardından birtakım provokatif gelişmeler yaşandığını söylerken ’28 Şubat benzeri provokasyonlara bugün asla göz yummayız’ dedi.

Provokasyonlara asla taviz YOK!
  • Politika / Son Dakika
  • 24 Ekim 2010
  • Provokasyonlara asla taviz YOK! için yorumlar kapalı
  • 275 KEZ OKUNDU

İlkokullardan çekilen fotoğrafların provokasyon aracı olarak kullanıldığını belirten Erdoğan, “Medya provokasyonun aracı haline geliyor. CHP bir kez daha bunun arkasında duruyor. Ne bu provokasyonlara göz yumarız, ne de bu provokasyonla psikolojik operasyon yapanlara ‘eyvallah’ deriz. Bu yöntemlerin son kullanma tarihi çoktan geçti.” dedi.


Balıkesir’in Gönen ilçesinde halka seslenen Başbakan, birtakım karanlık güçlerin, kirli senaryo ve provokasyonlarla siyasete yol çizme gayreti içinde olduklarına dikkat çekti: “28 Şubat’ta bunu yaşadık. Birtakım sahte hocaları kullandılar. Danıştay saldırısı, Dörtyol, İnegöl provokasyonlarıyla millet korkutulmaya çalışılıyor.”


Başbakan Erdoğan dün Bandırma Devlet Hastanesi açılışına katıldı. Ardından Gönen’de halka seslendi. Başörtüsü konusunda uzlaşı arayan partilere kapatma tehdidinde bulunan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’ya da sert tepki gösteren Erdoğan, “Ortada milletin takdirine yönelik çok büyük hazımsızlık var. Siyasi partiler gereken cevabı vermiştir.” dedi.


Ancak CHP’nin Yalçınkaya’ya tepki göstermemesini eleştirdi. CHP’nin, kendisini de hedef alan bu tavır karşısında her zaman yaptığı gibi statükodan yana tavır aldığını kaydetti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandum sürecinde meydanlarda “Başörtüsü sorununu biz çözeğiz.” sözlerini hatırlatarak, şunları kaydetti: “CHP verdiği sözden çark etmek için çareler arıyor. Şimdi ön şartlar koşmaya başladı. Özgürlüklere şart koyuyarlar.”


Erdoğan, CHP’deki resepsiyon krizine de tepkiliydi. CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’nin “Katılmayacağız.” açıklamasının ardından Kılıçdaroğlu’nun “Daha zaman var.” sözünü hatırlatarak, “Horozu çok olan köyün sabahı geç olur. CHP’de davul kimin elinde, tokmak elinde açıkça görmek istiyoruz.” diye konuştu.


İlkokullardan çekilen fotoğrafların provokasyon aracı olarak kullanıldığını belirten Erdoğan, “Medya provokasyonun aracı haline geliyor. CHP bir kez daha bunun arkasında duruyor. Ne bu provokasyonlara göz yumarız, ne de bu provokasyonla psikolojik operasyon yapanlara ‘eyvallah’ deriz.” diye konuştu.


BAŞI AÇIK OLANLAR DA, BAŞI ÖRTÜLÜLERİN  HAKLARINI SAVUNMALI


Erdoğan, sabah ise ‘Kadının Güçlendirilmesi ve Beşeri Güvenliğin İnşası’ konulu Küresel Eylem İçin Parlamenterler 32. Yıllık Forumu’na katıldı. Konuşmasında kadınlar arasındaki eşitsizliğe dikkat çekti. “Eğer kadınlar kendi aralarında eşitlik veya eşitsizliği halledemiyorlarsa, kadın-erkek arasındaki eşitlik veya eşitsizliğin ne anlamı var?” diyen Başbakan, kadınları kendi aralarında dayanışmaya çağırdı. Erdoğan, şöyle devam etti: “Bakıyorsun bir başörtülü bayan, kalkıp başı açık bayan için ‘Ben senin haklarını savunacağım’ diyor. Ama başını örtmeyen hanım kardeşim, başı örtülü olan için ‘Ben de senin için bu mücadeleyi vereceğim’ diyemiyor. İşte işin sırrı bu.”


ZAMAN

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ