Haber 16

Rapidshare.com’un sahibi tutuklandı!

Korsan video yükleme siteleriyle yasadışı servet yapan Dr. Şeytan lakaplı Kim Schmitz gözaltına alındı. Schmitz’in Yeni Zelanda’daki malikânesindeki lüks araçlar polisi bile şaşırttı.

Rapidshare.com’un sahibi tutuklandı!
  • Dünya / Son Dakika
  • 22 Ocak 2012
  • Rapidshare.com’un sahibi tutuklandı! için yorumlar kapalı
  • 423 KEZ OKUNDU

ABD’de alınan bir kararla veri yükleme ve paylaşım siteleri Rapidshare ve Uploaded telif hakları ihlali nedeniyle kapatıldı. İki sitenin kurucusu Kim Schmitz hakkında ise telif hakları ihlali ve para aklama suçlamaları ile iddianame hazırlanıp dava açıldı.


Tutuklama kararı sonrası Yeni Zelanda’da yaşadığı tespit edilen Dr. Şeytan lakaplı Schmitz, dev malikânesine helikopterle yapılan baskınla gözaltına alındı.


Baskın sonrası evde bulunan 6 milyon değerindeki lüks araçlara, kamyonlara yüklenerek el konuldu. Ayrıca bu ülkedeki 10 milyon dolarlık hesaplar da donduruldu. El konulan araçların arasında Rolls Royce Phantom Drophead Coupe ile pembe bir Cadillac da yer aldı.


kullan


Baskınlarda iki de tabanca ele geçirildi. Yeni Zelanda’da el konulan evlerle birlikte Schmitz’in 32 milyon dolarlık servetine el konulduğu belirtildi.


Ancak ABD’de hazırlanan iddianamede hak sahiplerine telif bedeli yolu ile 322 milyon dolar zarar vermekle suçlanan Schmitz’in 131 milyon dolar haksız kazanç sağladığı tahmin ediliyor. Schmitz’in sadece 2010 yılında 27 milyon dolar haksız kazanç sağladığı iddiaları da yer aldı.



Schimtz, savunma avukatı olarak Bill Clinton’u da savunan ünlü avukat Bob Bennett’i belirledi. Dr. Şeytan’la birlikte 7 kişi tutuklandı. Schmitz yandaşları ise internet sitelerini hackleyerek intikam alacaklarını açıkladı.


haber7.com

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ