Haber 16

RedHack elindeki tüm belgeleri açıklıyor !

RedHack, eylemlerini destekleyen akademisyen ve gazetecilerin tehdit edilmesi üzerine ellerindeki ihbarcıların adlarını sansürsüz olarak yayımlamaya başladı.

RedHack elindeki tüm belgeleri açıklıyor !
  • Gündem / Son Dakika
  • 16 Temmuz 2012
  • RedHack elindeki tüm belgeleri açıklıyor ! için yorumlar kapalı
  • 281 KEZ OKUNDU

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, RedHack, Akıncılar adlı hacker grubunun, RedHack’ı ve eylemlerini destekleyen akademisyen ve yazarların kişisel bilgilerini yayımlamasına tepki gösterdi ve karşı eylem yapacağını açıkladı. RedHack, ”Ta en başından başlayarak bugüne kadar elimize ne geçtiyse sansürsüz yayımlayacağız” dedi.


Akademisyen ve gazetecilere ait bilgileri yayımlayanlara da kendileriyle aynı muamelenin yapılmasını isteyen RedHack, 00.30 itibariyle 77 megabyte boyutundaki txt dosyasında ihbarcıların sansürsüz dosyasını internete yüklemeye başladı.


Daha önce çok sayıda bakanlığın, Ak Parti il başkanlıklarının, emniyet müdürlüklerinin ve Fethullah Gülen’e ait internet sitelerini hackleyen RedHack, geçtiğimiz haftalarda Dışişleri Bakanlığı’nın sitesini çökertmiş, ele geçirdiği bazı bilgileri kamuoyuyla paylaşmıştı. 40 binden fazla kişi tarafından takip edilen RedHack’in Twitter sayfası eylem sonrasında kapatılmıştı.


RedHack’in “terör örgütü” olduğu yönündeki açıklamalardan kısa bir süre sonra redhackgercekleri.blogspot.com adresinden yayınlar yapılmaya başlanmış, Redhack’e destek veren akademisyen ve gazeteciler tehdit edilmişti. Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Özgür Uçkan, BirGün muhabiri Olgu Kundakçı ve Çağdaşses yazarı Ece Sevim Öztürk hedef gösterilmiş, yayınlarda “Devlet sitelerine saldıran bu tür terör yanlısı gruplara desteğinizi iletmeden önce iki kere düşünmekte fayda var”, “Devlet görevlilerinin bilgilerini yayımlamayı ifade özgürlüğü olarak gören herkes saldırımızdan nasibini alacak” gibi cümlelerle tehditler savrulmuştu.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ