Haber 16

Redhack TFF’nin sitesini çökertti!

Son dönemlerde kamu kurumlarının resmi internet sitelerini hackleyen RedHack, son olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) sitesini çökertti.

Redhack TFF’nin sitesini çökertti!

RedHack, saldırıyı Twitter hesabı üzerinden “Ne olmuş yahu, Futbol Federasyonu fiş mi çekti? Hayırdır?” mesajıyla duyurdu. Hükümet ve devlet kuruluşlarını hedef alan grup, daha önce Başbakanlık başta olmak üzere çeşitli bakanlıklar, TÜBİTAK , Emniyet Genel Müdürlüğü, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri dahil birçok kuruma saldırıda bulundu.


28 Nisan 2012 tarihinde gece saatlerinde Türkiye’nin birçok yerinde internetin kopmasıyla birlikte RedHack, olayı üstlenmişti. Ancak Türk Telekom’dan yapılan açıklamada olayın saldırıyla bir ilgisi bulunmadığı ve fiber altyapının yayılımı ve her noktaya ulaştırılmasına aracılık eden MPLS (Multi Protocol Label Switching) sisteminin kurulumunda sorun çıktığı belirtildii. Dışişleri Bakanlığı’nı hack’ledikten sonra bakanlığa “Oğlum bak git” mesajını gönderen RedHack’in çok geçmeden Twitter hesabı kapatıldı. Ancak çok geçmeden hacker grubu yeni hesap açtı ve kısa sürede 23 bin takipçiye ulaştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ