Haber 16

Rıdvan telekulağa karışmış olamaz?

Telekulak iddiası soruşturması kapsamında Rıdvan Dilmen gözaltında. Tanju Çolak’ın ifadesi alındı.

Rıdvan telekulağa karışmış olamaz?
  • Son Dakika / Spor
  • 07 Nisan 2010
  • Rıdvan telekulağa karışmış olamaz? için yorumlar kapalı
  • 332 KEZ OKUNDU



İstanbul başta olmak üzere 4 ilde bir suç örgütüne yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonda, eski milli futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen’in de aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında sabah saatlerinde Emniyet Müdürlüğü’ne gelen Tanju Çolak, mağdur sıfatıyla ifade verdi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından emniyetten ayrılan Çolak, basın mensuplarının soruları üzerine, “Buraya gelmemin şike soruşturmasıyla bir ilgisi yok. Bu bir şike soruşturması değil. Gizlilik kararı var bu nedenle bilgi vermem doğru olmaz. Maalesef Rıdvan (Dilmen) gözaltında” dedi.

TANJU ÇOLAK: TELEFONLARIM DİNLENMİŞ, MAĞDUR SIFATIYLA İFADE VERDİM


Çolak, soruşturma kapsamında mağdur olduğunu ve sabah saat 08.30’da kendisine gelen telefonla emniyete davet edildiğini belirtti. “Mağduriyetiniz nedir?” sorusuna ise Çolak, “Arkadaşlar telefonlarım dinlenmiş” diye yanıt verdi. Çolak, telefonlarının bir örgüt tarafından dinlendiğini belirterek, “Bende müşteki olarak geldim” şeklinde konuştu. Tanju Çolak açıklamalarının ardından avukatıyla birlikte adliyeden ayrıldı.







 TURKCELL DE ARANIYOR
Polis, yasadışı dinleme iddiaları ile ilgili olarak Turkcell’in Genel Müdürlüğü ile Maltepe’deki santralinde arama yaptı. Aramaya savcılık izniyle TİB uzmanları da katıldı

GSM FİRMASININ YÖNETİCİLERİ DE Mİ VAR?


İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü ve telekulak iddialarının araştırıldığı operasyonda aralarında ünlü şirket yöneticileri ve futbol yorumcularının da 24 kişi gözaltına alındı. Eski futbolculardan Tanju Çolak da operasyon kapsamında ifadesine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne geldi. Gözaltına bulunanlar arasında ünlü GSM firması yöneticilerinin de bulunduğu öğrenildi.


SORUŞTURMA 4 İLDE YÜRÜTÜLÜYOR


İstanbul polisinin 2 yıl süren teknik izleme ve takibinin ardından bu sabah yapılan operasyonda gözaltına alınan çetenin liderliğini, Mehmet Y.’nin yaptığı belirlendi. İşadamlarını, ailelerini, iş ve özel ilişkilerini ve ünlü kişileri dinledikleri iddia edilen zanlıların suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte liderlik yapmak, örgüt üyesi olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında yasa dışı dinleme yapmak, dolandırıcılık ve kendilerini polis olarak tanıtmak gibi suçlar nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.


DİNLEYİP ŞANTAJ YAPTILAR


Çete üyelerinin aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu kişilerin özel görüşmelerini yasa dışı yollarla dinleyip şantaj yaptıkları, para karşılığı dinleme yaptıkları, eşinden, iş ortağından şüphelenen kişilerin çeteye yasa dışı dinleme yapması için para verdiği iddiaları bulunuyor.


İSTANBUL EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI DA GÖZALTINDA


Öte yandan gözaltına alınanlar arasında üst düzey emniyet personeli de bulunuyor. İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Cengiz Pınarbaşı da gözaltına alındı.


TOPLUMUN YAKINDAN TANIDIĞI KİŞİLER


İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne girişinde yasa dışı telefon dinlemeleriyle ilgili operasyonlara ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çapkın, “Şuanda tahkikat sürüyor. Çok sık yaptığımız planlı operasyonlardan bir tanesi. Kaçakçılık ve Organize Şube’nin yaptığı operasyonlardan biri. Şuanda 24 kişi gözaltında. Bunlardan bir kısmı toplumun yakından tanıdığı kişiler. Suçla ilgili detaylara girmemiz doğru değil. Çerçeve aşağı yukarı bu” dedi.


POLİS ARALARINDA RIDVAN DİLMEN’İN DE BULUNDUĞU ZANLILARI TAM OLARAK  NEYLE SUÇLUYOR?.
Telekulak çetesinin varlığı şike soruşturmasının başladığı dönemde ortaya çıktı. Şike soruşturması kapsamında teknik takip yapan polis, aralarında Rıdvan Dilmen’in adının da geçtiği yasadışı dinlemeler yaşandığını belirledi. Bunun üzerine konuyla ilgili olarak görevlendirilen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 yıla yakın süren teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul başta olmak üzere 4 ilde tespit edilen adreslere operasyon düzenlendi. Baskınlarda aralarında Rıdvan Dilmen ve işadamı A.D.’nin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Yapılan sorgulama sonucunda şebekenin çalışma şekli de ortaya çıktı. Elebaşılığını emekli polis memuru M.Y’nin yaptığı şebeke, çalışmasını bir güvenlik şirketi üzerinden yürütüyor. Dinleme isteğinde bulunacak kişiler ve kurumlar, başında M.Y’nin bulunduğu güvenlik şirketiyle irtibata geçiyor. Şebeke üyeleri, şirketlerin telefonlarını dinleyip ticari sırlarını öğrenmeden sevgili dinletmeye kadar birçok alanda çalışıyor. Önce ücret konusunda anlaşma sağlanıyor. Ücretler dinleme olayının konusuna göre değişiyor. En çok para, bir şirketin başka bir şirkete ait ticari sırlarını öğrenmesi amacıyla dinlenmesi durumunda isteniyor.

Vatandaşlar, dinletmek istedikleri kişilerin telefon numaralarını şebekeye bildiriyor. Şebeke elebaşısı da GSM şirketlerindeki elemanlarıyla irtibata geçip dinleyeceği kişiye ilişkin bilgileri veriyor. Önce teknik takibe alınan kişilerin geçmişte görüştüğü telefon numaraları listeleniyor. Ardından o andan itibaren telefon görüşmeleri ve mesajları kaydediliyor.

Gözaltında bulunan Rıdvan Dilmen’in de şebekeden Tanju Çolak’ı dinletmek için yardım istediği öne sürüldü. İddiaya göre ikili arasında çıkan bir dedikodu yüzünden Dilmen’in, Çolak’a ait telefon numarasını şebekeye verip kimlerle görüştüğünü öğrenmek istedi. Şebekenin de bu istek doğrultusunda Çolak’ın irtibatta olduğu kişileri Dilmen’e söylediği belirtildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ