Haber 16

Ronaldo’lu Portekiz kupaya veda etti!

2010 Dünya Kupası’nda İspanya, Portekiz’i 1-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Ronaldo’lu Portekiz kupaya veda etti!
  • Son Dakika / Spor
  • 30 Haziran 2010
  • Ronaldo’lu Portekiz kupaya veda etti! için yorumlar kapalı
  • 314 KEZ OKUNDU


2010 Dünya Kupası’nda ikinci turda İspanya ile Portekiz karşı karşıya geldi. Green Point Stadı’ndaki zorlu mücadeleyi İspanya 1-0 kazanarak çeyrek finalde Paraguay’ın rakibi oldu.

KADROLAR
İspanya‘da Şili maçında sakatlanan ve bu maçta oynamaması beklenilen Xabi Alonso, 11’de sahaya çıktı.
Portekiz‘de ise beklendiği gibi sakatlığı bulunan Danny’nin yerine Simao 11’de başlarken, forvette Liedson’un yerine Hugo Almeida maça başlayan isim oldu.

MAÇ HIZLI BAŞLADI
Maça oldukça hızlı başladı ve portekizli futbolcular daha dopa dokunmadan neredeyse kalesinde golü görüyordu. Başlama vuruşunu yapan İspanyollar, paslaşmalarla rakip yarı alana yerleştikten sonra sol çaprazdan ceza sahasına giren Torres’in uzak köşeye yaptığı vuruşta topa ilk dokunan Portekizli olan kaleci Eduardo, gole izin vermedi.

İspanya ilk yarıda %62 oranında topa sahip olmasına rağmen kapanan savunmayı açmakta zorlanırken, Portekiz, hızlı ataklarla zaman zaman tehlikeli ataklar geliştirdi.

DEĞİŞİKLİK SONRASI GOL GELDİ
İkinci yarıya da oyunun kontrolünü elinde tutarak başlayan İspanya‘da teknik direktör Del Bosque, etkisiz bir görüntü sergileyen fernando Torres’in yerine Fernando Llorente’yi 59. dakikada oyuna soktu. Llorente’nin oyuna girmesiyle hücumdaki etkinliğini artıran İspanya golü fazla geçmeden buldu. 63. dakikada Iniesta’nın ceza sahasına gönderdiği derin pasla kaleciyle karşı karşıya kalan Villa’nın vuruşu Eduardo’dan döndü.. Dönen topa Villa bir kez daha vurdu ve üst direğin altına çarpan top ağlara gitti. Bu gol Portekiz‘in Dünya Kupası finallerinde yediği ilk gol oldu.

İLK KARTI ALONSO GÖRDÜ
Dünya Kupası’nda H Grubu’nda oynadığı 3 maçı da kart görmeden tamamlayan İspanya, ilk kartını Portekiz karşısında gördü. 74. dakikada Alonso, Mendez’e yaptığı faul sonrası gördüğü sarı kartla, İspanya‘da ilk kart gören isim oldu.

19 MAÇ SONRA YENİLDİ
Portekiz‘e Dünya Kupası’nda ilk golü atan İspanya, rakibinin yenilmezlik serisini de bitirdi. David Villa‘nın golüne engel olamayan ve Dünya Kupası’na veda eden Portekiz, 19 maç sonra da sahadan yenilgiyle ayrılmış oldu.

GOL KRALLIĞI KIZIŞTI
İspanya‘nın gol yollarındaki en etkili ismi olan David Villa, Portekiz karşısında takımına galibiyeti getiren tek golü atarken, gol krallığında da zirveye yeniden ortak oldu. Turnuvadaki 4. golüne imza atan yıldız oyuncu, Arjantinli Gonzalo Higuain ve Slovak Robert Vittek ile gol sayısını eşitledi.

İSPANYA: 1 – PORTEKİZ: 0
Stat: Green Point

Hakemler: Hector Baldassi (Arjantin), Ricardo Casas (Arjantin), Hernan Maidana (Arjantin)

İspanya: Iker Casillas, Sergio Ramos, Gerard Pique, Carles Puyol, Joan Capdevila, Xabi Alonso (Dk. 90 Carlos Marchena), Xavi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Fernando Torres (Dk. 59 Fernando Llorente), David Villa (Dk.88 Pedro Rodriguez)

Portekiz: Eduardo, Bruno Alves, Ricardo Costa, Ricardo Carvalho, Fabio Coentrao, Raul Meireles, Pepe (Dk.72 Pedro Mendes), Tiago, Cristiano Ronaldo, Simao Sabrosa (Dk. 72 Liedson), Hugo Almeida (Dk. 59 Danny)

Gol: Dk. 63 David Villa (İspanya)

Sarı kartlar: Dk. 74 Xabi Alonso (İspanya), Dk. 80 Tiago (Portekiz)

Kırmızı kart: Dk. 90 Ricardo Costa (Portekiz)



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ