Haber 16

Rum ve Ermeni papazlar birbirine girdi!

Hıristiyanların en kutsal mekanlarından Beytüllahm’daki Milad Kilisesi’nde farklı mezheplere mensup Rum ve Ermeni papazlar sopalarla birbirine girdi…

Rum ve Ermeni papazlar birbirine girdi!
  • Gündem / Son Dakika
  • 29 Aralık 2011
  • Rum ve Ermeni papazlar birbirine girdi! için yorumlar kapalı
  • 238 KEZ OKUNDU

Hıristiyanlar için en kutsal mekanlardan biri olan Beytüllahm’daki Milad Kilisesi’nde Noel temizliği yapan farklı mezheplerden papazlar kavgaya tutuşunca, polis duruma müdahale etmek zorunda kaldı.

Rum ve Ermeni papazlar, Beytüllahim’de bulunan Milat Kilisesi’nde kendilerine ayrılan yer konusundaki anlaşmazlık sebebiyle çatıştı.

Ortodoks Noel’ine hazırlık için kiliseyi temizleyen 100 kadar papaz, süpürge saplarıyla kavga etti. Katolik papazlar ise kavgaya karışmadı.

Kavgaya müdahale eden Filistin polisi, papazları coplarla ayırmak zorunda kaldı. Olayda bir polis şefinin hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Milat Kilisesi’nde daha fazla hak iddia eden taraflar daha önce de çatışmıştı.

Batı Şeria’daki Beytüllahm kentinde bulunan ve İsa Peygamber’in doğduğu yer olduğuna inanılan noktada kurulan Milad Kilisesi’nin yönetimi, buraya büyük önem atfeden farklı mezhepler arasında paylaşılıyor.

Kiliseyi 7 Ocak’taki Ortodoks Noeli’ne hazırlayan Rum Ortodoks ve Ermeni rahipler arasında temizlik sırasında çıkan kavgada papazlar ve yardımcıları birbirlerine süpürgelerle saldırdı, yumruklaşmalar oldu.

Arbedeye yüz kadar din adamı karışınca duruma Filistin polisi müdahale edip tarafları ayırdı.

Kavganın rahiplerin kilisede ‘birbirlerinin alanına müdahale’ ettiği suçlamaları üzerine çıktığı bildiriliyor.

Polis şefi Halid el Tamimi “Bu her yıl olan ufak bir sorun” dedi, her şeyin normale döndüğünü belirten yetkili “olaya karışanların hepsi Tanrı adamı olduğundan” kimsenin gözaltına alınmadığını söyledi.

Bölgenin en eski kilisesi olan altıncı yüzyıldan kalma Milad Kilisesi’nin yönetimini Katolik, Rum Ortodoks ve Ermeni din adamları üstleniyor.

Kilise, her yıl özellikle Noel döneminde binlerce Hıristiyan tarafından ziyaret ediliyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ