Haber 16

Rumlardan Türkiye’ye hakaret!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden Türkiye’ye hakaret dolu sözler. Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Simerini…

Rumlardan Türkiye’ye hakaret!
  • Dünya / Son Dakika
  • 04 Ekim 2011
  • Rumlardan Türkiye’ye hakaret! için yorumlar kapalı
  • 325 KEZ OKUNDU

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden Türkiye’ye hakaret dolu sözler. Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Simerini gazetesi, Rum Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin “Türkiye-Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’daki Güç Dengeleri” raporu için ‘’Türkler Havlar Ama Isırmaz” başlığını kullanarak, Türkiye’yi ‘resmen’ köpeğe benzetti.


Güney Kıbrıs’ta bulunan Rum Stratejik Araştırmalar Merkezi’nce hazırlanan raporda, “Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ortadoğu’daki en büyük askerî güç olmadığı, Mısır, İran ve Suriye’nin çeşitli alanlarda Türkiye’den üstün bulunduğu” iddia edildi. Raporda, Türkiye’nin asker, tank, savaş uçağı ve savaş gemisi sayısının, Yunanistan’dan fazla olduğu ancak, sayısal oranların bir Türk-Yunan çatışmasında Tek başına ‘Türkiye lehine sonuç veremeyeceği’ yorumu yapıldı.


TÜRKİYE HEPSİNDEN ÜSTÜN


Araştırmada, İran’ın asker sayısının 523 bin, Türkiye’nin 510 bin, Mısır’ın 468 bin olduğu; Yunanistan’ın 139 bin kişi ile 7’nci sırada yer aldığı belirtildi. Türkiye’nin 4 bin 563 tankına karşılık Suriye’nin 4 bin 950 tankı, Yunanistan’ın ise 1590 tankı var.


Savaş uçağı sayısı açısından da Suriye’nin 565, Mısır’ın 555, İsrail’in 460 uçağı bulunuyor. Türkiye’nin 426, Yunanistan’ın ise 303 uçağı var. Gazeteport’un haberine göre, araştırmada donanma konusunda Türkiye’nin bütün Akdeniz ve Ortadoğu ülkelerinden üstün olduğu da vurgulandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ