Haber 16

Rusya’dan yatırımcılara beş yıllık vize

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da yatırım yapan şirketlerin temsilcilerine bir yıllık olarak öngörülen çoklu giriş çıkış vizesinin beş yıla çıkarılması ile ilgili yasayı onayladı.

Rusya’dan yatırımcılara beş yıllık vize
  • Gündem / Son Dakika
  • 02 Ocak 2013
  • Rusya’dan yatırımcılara beş yıllık vize için yorumlar kapalı
  • 290 KEZ OKUNDU
Yeni vize uygulamaları ile ilgili kararlar ilgili kurumlara iletildi. Temsilciler Rusya konsolosluklarından alınabilecek. Yeni uygulama için Federal Göçmen Bürosu’ndan herhangi bir davetin olması da gerekmiyor. Önemli dünya şirketleri ile ilgili liste ise hükümet görevlilerince tespit edilecek.
 
Yeni uygulama Rusya’da yatırım yapacak şirketlerin yanı sıra, Skolkova inovasyon merkezinde yatırım yapacak AR-GE şirketleri ile Rusya’nın finans merkezi alanında yatırım yapacak şirketleri de kapsayacak.
 
Rusya’da özellikle Euro bölgesinde yaşanan borç krizi nedeni ile doğrudan yabancı yatırımlar artış gösterdi.
 
Rusya Ekonomi Bakanı Andrey Belousov, Devlet konsey toplantısında verdiği bilgide 2012 yılında doğrudan yabancı yatırım açısından rekor kırdıklarını, 60 milyar doların aşıldığını söylemişti. Rusya’ya 2011’de 56 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım gelmişti.
 
Rusya son beş yıl içinde toplam 263 milyar dolar doğrudan dış yatırım aldı. G-20 ülkeleri içinde dış yatırım açısından altıncı olan Rusya, BRICS ülkeleri içerisinde de Çin’den sonra geliyor.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ