Haber 16

Rüyada Kale Görmek ne Anlama Gelir?

Rüyada kale, doğruluğa itimaddır.

Rüyada Kale Görmek ne Anlama Gelir?

Rüyada kale, doğruluğa itimaddır. Çünkü «doğruluk kaledir» denilmiştir.
Bazan kale, sahibine yahut ordu ve düşmandan içinde bulunan kimseye delalet eder. Bazan da ilim ve Kur’an’a ve Esma-i azime gibi şeytan ordusundan insanı muhafaza eden şeylere delalet eder.
Kalenin burçları, sahibinin emirlerine, şerefeleri, sahibinin bekçilerine yahut askerine, mermileri, sahibinin casuslarına, kapıları, sahibinin kapıcılarına, kulesi, onun vezirine, kalenin eğlence yeri, aile ve akrabalarına yahut kendisinden sarfedilen veya mal konulan hazinelerine delalet eder.
Kale içerisinde hapsedildiğini gören kimse^ mülke ehilse mülke malik olur, bekar ise evlenir, yahut bir çocuğu olur, yahut bir mülk satın alır veya kafir ise Müslüman olur, ya da günahlarından tevbe ederek Allah’ü Teala’ya yönelir.
Kale İslama da delalet eder.
Kale içerisinde olan kimse dininde ibadet ve taatta bulunur. Kale içerisinde bulunduğu yerde kararlılığı nisbetinde günahlarından ayrılır.
Uyanıklıkta su içerisinde bulunan bir kalenin rüyada sahrada görülmesi o kaleye düşmanın zafer bulup malik olmasına delalet eder.
Uyanıklık halinde kırlarda bulunan bir kalenin rüyada bir dağ üstünde veya su içerisinde görülmesi kaleye karşı harp eden düşmandan kendisini muhafaza edip, düşmanların meyus .olarak geri dönmesine delalet eder.
Rüyada bir kale yaptığını gören kimse düşmanından korunur.
Yahut namusunu haramdan, nefsini zillet ve beladan^korur.
Kale ev ve köşkünün harap olduğunu gören kimsenin dindeki bozukluğuna veya hanımının ölmesine delalet eder.
Kalenin tepesinde oturduğunu gören kimse, erkek kardeşi veya reisi yahut evladmdan istifade eder ve bunların sebebiyle kurtuluşa erer.
Bazı tabirciler kale, hiç kimsenin kudreti yetemiyeceği kuvvetli ve metin bir insana delalet eder, dediler.
Uzaktan bir kale gördüğünü gören kimsenin isminin yüceliğine ve namusunu haramdan muhafaza etmesine delalet eder.
Rüyada kale görmek tamamen üzüntü ve kederlerden kurtulmaya ve ferahlığa erişmeye delalet eder. Kale melikleri serden hayıra döndürecek bir meliktir. Bir kaleye girdiğini gören kimse, ibadet ve taat yapar.
Bir kimse, uzaktan bir kale görse, o kimse bir yerden diğer yere yolculuk eder. İşleri iyi gider. Rüyada müstahkem bir kaleye kapandığını gören kimse, işlerinde başarılı olur.
Kale günahlardan kurtulmaya delalet eder. Kale büyük bir adamla da tabir edilir.
Bazı tabirciler, rüyada bir kaleyi açtığını gören kimse, bir kızın bakireliğini giderir, dediler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ