Haber 16

Saç Dökülmesi

Saç dökülmesi özellikle ergenlik sonrası erkeklerde oldukça sık rastlanan ciddi olmayan ama sosyal sorun yaratan bir durumdur.Saç dökülmesi çok yaygın olsada etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmış ilaçlarla tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak değerlendirilmeli.

Saç Dökülmesi
  • Sağlık / Son Dakika
  • 30 Aralık 2015
  • Saç Dökülmesi için yorumlar kapalı
  • 333 KEZ OKUNDU

Saç Dökülmesi
Saç dökülmesi özellikle ergenlik sonrası erkeklerde oldukça sık rastlanan ciddi olmayan ama sosyal sorun yaratan bir durumdur.Saç dökülmesi çok yaygın olsada etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmış ilaçlarla tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak değerlendirilmeli.Para tuzağı olarak piyasaya sürülmüş yüzlerce etkinliği kanıtlanmamış bitkisel adıyla satılan ürünlerle zaman kaybedilmemelidir.

Saç dökülmesi tedavisine ne kadar erken başlanırsa alınacak cevap o ölçüde iyi olur.Uzun süre tedaviye alınmayan zayıflamış kök zaman içinde geri dönüşümsüz bir şekilde ölür bu düzeyde zarar görme durumuna fibrozis denir.

Saç dökülmelerinin % 98 kadarı ırsi yeni genetik dökülmedir ve sebebi net bir şekilde ortaya konmuştur.Saç dökülmelerinin % 2 kadarıysa bilinmeyen sebeplerle olmaktadır.

Dökülme sebebi net olarak tesbit edilmiş olan genetik saç dökülmesinin uygun kombinasyonlarla % 92 oranında başarıyla tedavi edilebilmektedir.Burada önemli olan hangi ürünlerin kullanılacağıdır.

Tedavide kullanılan üç bilimsel formül vardır

–Minoxidil;tansiyon tedavisinde hap olarak kullanılırken saç çıkardığı fark edilip dökülme tedavisine yönelik spreyi üretilmiştir.

–Finasterid;prostat büyümesi tedavisinde kullanılan hormonal bir üründür saç çıkardığı fark edilince saç dökülmesi tedavinse yönelik düşük dozlu hapı üretilmiştir

–Procapil;saç dökülmesi üzerine geliştirilmiş bir üründür % 3 sprey olarak kullanılmaktadır.saç dökülmesi klinik çalışmaları sonucu geliştirilmiş tek formüldür.

Özetle;

-Tedavi rahat uygulanabilir olmalıdır.

-Uzun süre kullanılması gerekeceğinden tedavi maliyeti makul olmalıdır.

-Saç dökülmesi diğer kronik hastalıklar gibi devam eden bir durum olduğundan tedaviye devam edildiği sürece etkisi devam eder doz azaltılsada tedavi devam etmelidir.

-Bitkisel tedavilerle saç dökülme sebebinin engellenmesi mümkün değildir ve mutlaka sebepleri engellediği bilinen bilimsel ürünler tercih edilmelidir.

-Pahalı satarak prestijle satış yapmaya çalışan ürünlere dikkatli yaklaşmak gerekir çünkü her pahalı ürün iyi değildir.

-Her gün yenisi eklenen kök hücre etkisi,çekirdek etkisi,nano teknoloji,% 100 etkili gibi sadece satışa yönelik olup bilimsel hiçbir desteği olmayan iddialara kanılmamalıdır.

-Şampuanlar saçlı deride 1 dakika kaldığından içine ne konursa konsun dökülme üzerinde en ufak bir etkisi olmaz,reklamlardaki abartılı verilere inanmadan şampuanların sadece temizlik yaptığı bilinerek satın alınmalıdır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ