Haber 16

Saç Dökülmesine neler Sebep Olabilir?

Genetik yatkınlık, stres ve hastalıkların saç dökülmesine yol açabileceği belirtildi.

Saç Dökülmesine neler Sebep Olabilir?
  • Sağlık / Son Dakika
  • 27 Ekim 2015
  • Saç Dökülmesine neler Sebep Olabilir? için yorumlar kapalı
  • 290 KEZ OKUNDU

Saç Sorunları ve Kozmetik Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, saçların güçlenmesi ve güçlü olması amacıyla uygulanan PRP yönteminin hem kadınlar hem de erkeklerde etkili olduğunu anlattı. Gülgör, saç dökülmelerinin hastalıklara veya dış etmenlere bağlı olabileceğini söyledi. Genellikle genetik sebeplerle saç dökülmesi görüldüğüne dikkat çeken Gülgör, “Ailede saç dökülmesi olması, kişide de dökülme gözükmesi riskini artırıyor. Genetik etmenlerin yanı sıra saçlarımızın en büyük düşmanı; strestir. Saç dökülmesi başka bir hastalık nedeniyle meydana gelebileceği gibi aynı zamanda saça dışarıdan sürülen sağlıksız şekillendirici ürünler de dökülmeye sebebiyet vermektedir” dedi.

SAÇ DÖKÜLMESİ ENGELLENEBİLİR Mİ?

Saç dökülmesinden en çok genetik yatkınlığı olan kişilerin korktuğunu ve saçları seyrelmeye başlayanların kendilerine başvurduğunu dile getiren Gülgör, “Saç dökülmesi tamamen engellenir, son bulur’ diye bir şey söyleyemeyiz. Ancak PRP dediğimiz yöntemle seyrelen saçlarınızı güçlendirebilir, daha yoğun bir görünüm elde edebiliriz. Bu yöntem, saç dökülmeleri konusunda endişesi olan kişiler için faydalıdır. Hem kadınlar hem de erkeklerde uygulanabilir” şeklinde konuştu.

PRP NEDİR?

Pıhtı hücrelerinden zengin kan demek olan PRP tedavisinde kişinin kendi kanından elde edilen, pıhtı hücreleri ve büyüme faktörlerinden zengin plasma cildi yenilemekte kullanılıyor. PRP, işlemde kişinin kendi kanı kullanıldığı için hiçbir alerji ve kanla bulaşan hastalık riski taşımıyor. İyileşme süreci, içerik dolayısıyla çok kısa olurken uygulama bölgesinde doku gelişimi başlıyor, hasar görmüş zayıf saç folikülleri onarılıyor ve yeni, güçlü saç kılı üremeye başlıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ