Haber 16

Saldıryı düzenleyen kişi tespit edildi

PKK ile bağlantılarına ulaşılan saldırganın iki ay önce Ankara- Eskişehir yolu üzerinde bir askeri araca…

Saldıryı düzenleyen kişi tespit edildi
  • Gündem / Son Dakika
  • 22 Eylül 2011
  • Saldıryı düzenleyen kişi tespit edildi için yorumlar kapalı
  • 204 KEZ OKUNDU

PKK ile bağlantılarına ulaşılan saldırganın iki ay önce Ankara- Eskişehir yolu üzerinde bir askeri araca yönelik bombalı saldırının faili olduğu iddia edildi. Saldırganın son hedefi ise Başbakanlık binasıydı.


Ankara Kumrular Caddesi’nde 3 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştiren bombacının, 5 Temmuz 2011’de ODTÜ arazisi yakınından geçen askerî servis aracını hedef alan eylemi yapan kişiyle aynı olduğu sonucuna varıldı.


3 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen kişinin görüntüsü birçok gazetete yayınlandı. Saldırgan iki ay önceki eylem sonrası MOBESE’ye takılmıştı.


100 METRE İLERİSİ BAŞBAKANLIK BİNASI
Ankara Altındağ İlçesi’nde bulunan bir galeriden 13 eylülde senet karşılığı alınan Laguna marka aracın parasının ödenmediği ve satışı gerçekleştiren galericinin de dün Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı. Olayı aydınlatmak için çevredeki kameraları inceleyen polis, saldırganın caddeye üç kez giriş çıkış yaptığını ve aracı Güvenpark’ın Kumrular girişinde bulunan vatandaşların kalabalık olduğu noktalardan dolmuş durağına yakın Milli Müdafaa Caddesi’nde Hosta Pikniğin önündeki otoparka park etmek istediğini belirledi. Söz konusu caddenin Başbakanlık binasına sadece 100 metre mesafede olması dikkat çekti.


PKK BAĞLANTILI


Gün boyu incelemelerini yürüten Ankara polisi, saldırının faili belirledi. Görgü tanıklarının ifadesi ve mobese kayıtlarını inceleyen Ankara polisi, saldırganın kimliğini tespit etti. Hakkında yakalama kararı çıkarılan saldırganın, bazı polis soruşturmalarında PKK ile bağlantısına ilişkin kayıtlara rastlandı.


TANIKLARIN İFADELERİ VE MOBESE GÖRÜNTÜLERİ


Polis, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda çizilen robot resimle mobese kamera görüntülerini karşılaştırdı ve bombalı aracı Kumrular Caddesi’ne getiren saldırgan tesbit edildi. İsmi açıklanmayan saldırganın daha önceki bazı PKK operasyonlarında polis kaydına rastlandı. Saldırganın iki ay önce Ankara Eskişehir yolu üzerinde askeri servis aracına bombalı saldırı düzenleyen kişi olduğu belirlendi.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kişiyle ilgili arama kararı çıkardı, sınır kapıları da uyarıldı. Patlamanın ardından 13 ayrı adrese de baskınlar düzenlenirken, saldırganla ilgili en önemli bilgilerin, aracı park etmek üzere teslim alan otoparkçıdan geldiği belirtildi.


ÜÇ GÜN PARKTA BEKLETİLMİŞ


Elde edilen bilgilere göre Çankaya Çiğdem Mahallesi’nde üç gün boyunca park halinde bekletilen 06 BS 099 plakalı Laguna marka otomobilin daha sonra şehir dışına götürülüp bomba yüklendiği, ardından da hedeflenen noktaya saldırıyı gerçekleştirmek için harekete geçirildiği iddia edildi.


Saldırganın bombayı öğle saatlerinde patlatmayı planladığı, ancak park halindeki araçların fazla olması nedeniyle lokanta önünde yer bulamadığı için bir otoparkçıya anahtarı vererek, “Sen bunu uygun bir yere park et” diyerek görevliye bomba yüklü otomobili park ettirdiği belirtildi.


SALDIRI ÖNCESİ AKÜ SATIN ALDIĞI MAĞAZANIN KAMERALARINA TAMILDI


Görevlinin Laguna marka otomobili lokantalardan uzak, boş bulduğu bir yere park etmesinin ardından saldırganın saat 12.00 sonrasını beklemeksizin yakalanma endişesi ile bomba düzeneğini uzaktan kumanda ile harekete geçirdiği ve patlattığı öne sürüldü. Söz konusu olayla ilgili otoparkçı tekrar emniyete alınarak, 35 yaşlarındaki saldırganın fotoğrafının kendisine gösterildiği, otoparkçının teşhis ettiği iddia edildi. Saldırganın eşgali daha önce Eskişehir yolu üzerinde saldırıyı düzenlemeden önce akü satın aldığı CEPA’daki Bauhause’taki güvenlik kamerasından çıkmıştı. Bauhause’tan elde edilen güvenlik kamerası ile Kumrular saldırısı öncesi elde edilen kamera kayıtları karşılaştırıldığında iki saldırıyı da aynı şahsın yaptığı kuvvetlendi.


DEVLETİN MAHALLESİNDE MOBESE İHMALİ


3 kişinin ölümü, 34 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı eylemin yer aldığı caddenin yaklaşık 200 metre ötesinde başbakanlık ile bazı bakanlıklar, ile Gümrük Müsteşarlığı ve Hazine gibi kurum çalışanlarının yaşadığı lojmanlar, Çankaya Kaymakamlığı ve bir ilköğretim okulu bulunuyor. Kumrular’ın bulunduğu konum göz önüne alındığında bu sokakta yalnızca iki mobese cihazının bulunuyor olması yetkililerin hesap vermesini gerektiren ciddi bir durum.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ