Haber 16

Şanlıurfa’da sokaklar karıştı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde izinsiz yürüyüş yapan BDP’liler ile polis arasında gerginlik çıktı. Polis…

Şanlıurfa’da sokaklar karıştı


Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde izinsiz yürüyüş yapan BDP’liler ile polis arasında gerginlik çıktı. Polis, meşaleler ile yürümekte ısrar eden gruba gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti.



Dün gece peş peşe ses bombalarının patladığı Viranşehir’de saat 21.00 sıralarında Vatan Caddesi üzerinde toplanan aralarında BDP’li Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Naif Aslan, BDP ilçe Başkanı Ferzende Ata’nın da bulunduğu 200 kişilik kalabalık ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde meşalelerle yürüyen kalabalık; PKK, elebaşı Abdullah Öcalan ve tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılmasına yönelik slogan attı. Yaklaşık 300 metre yürüdükten sonra Karacadağ Caddesi’ne ulaşan grup burada polislerin zırhlı araçlar ile önlem aldığını görünce Kanuni Caddesi’ne yöneldi. Slogan atarak ilerleyen kalabalık ara sokaklarda önüne çıkan polisler tarafından durduruldu.


Yürüyüşün izinsiz olduğunu anlatan polisler kalabalıktan dağılmalarını istedi. Polis ile BDP’li yöneticiler arasında yapılan görüşmeler sonuçsuz kalırken, kalabalık PKK ve Öcalan lehine slogan atmayı sürdürdü. Yapılan uyarıya rağmen dağılmayan gruptaki bazı kişiler polise taş attı. Bunun üzerine polis kalabalığa gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti. Polisin müdahalesi üzerine kalabalık ara sokaklara dağıldı. Bu sırada bazı ara sokaklarda küçük gruplar polise taş atmayı sürdürdü. Yaklaşık 20 dakika süren gerginlik takviye polislerin bölgeye gelmesi, göstericilerin ise gecenin karanlığından da yararlanarak kaçması ile son buldu. Yaşananların ardından polis, ilçe genelinde güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ