Haber 16

Sarıgül Baykal’la ne konuştu?

Yakın zamana kadar Baykal’a demediğini bırakmayan Mustafa Sarıgül dün eski liderini evinde ziyaret etti. CHP’de yer yerinden oynuyor…

Sarıgül Baykal’la ne konuştu?
  • Politika / Son Dakika
  • 22 Temmuz 2010
  • Sarıgül Baykal’la ne konuştu? için yorumlar kapalı
  • 309 KEZ OKUNDU

Yakın bir zamana kadar CHP eski lideriye kanlı-bıçaklı kavga edip demediğini bırakmayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’den Deniz Baykal’a sürpriz ziyaret.

TDH Hareketi’nin lideri Mustafa Sarıgül, siyaset sahnesinde adeta kanlı bıçaklı olduğu Deniz Baykal’ı Ankara’da bulunan Angora evlerinde ziyarete gitti. Yanına Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay’ı da alan Sarıgül, Angora Evleri’nde Deniz Baykal’la görüştü.

GÖRÜŞME HAKKINDA BİLGİ YOK!

İnternethaber.com’un ulaştığı kaynaklara göre Sarıgül-Baykal görüşmesinin içeriği henüz netlik kazanmadı. CHP’deki derin kulislerine göre bu görüşme CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarısızlığına endeksli…

KANLI-BIÇAKLI KAVGA ETMİŞLERDİ

Hatırlanacağı gibi Baykal-Sarıgül ikilisi kanlı bıçaklı olmuştu. O günlerde Kurultayı toplama gerekçelerini anlatan Baykal, toplumdaki yozlaşma ve rüşvet virüsünün CHP’ye bulaşmasından büyük üzüntü duyduğunu söylemişti. İki Yüksek Disiplin Kurulu üyesinin bir başka Disiplin Kurulu Üyesi’ne rüşvet teklif ettiğini belirten Baykal, “CHP ne rüşvet alanlara ne de verenlere pabuç bırakacak” diye konuşmuştu. Sarıgül’le Baykal’ın 2005 Kurultayı’ndaki kavgada birbirlerine ettiği sözler hafızalardaki yerini koruyor…

BAYKAL’A ‘CHP’NİN BARONU’ DEMİŞTİ

Mustafa Sarıgül ise Ankara’dan İstanbul’a gelişinde kalabalık bir grup tarafından karşılanmıştı. “Maç bitti, uzatmaları oynuyorlar” diyen Sarıgül, Deniz Baykal’a da ağır sözlerle tepki gösterdi ve “Genel Merkez’in baronları beni durduramayacak” demişti.

MUSTAFA SARIGÜL İHRAÇ EDİLMİŞTİ

CHP’nin 2005’te yapılan kongresinde genel başkanlığa aday olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilmişti.

Yüksek Disiplin Kurulu’nun 3 ocak 2005 tarihinde yaptığı toplantıda Sarıgül hakkındaki ihraç istemi 7’ye karşı 8 oyla reddedilmiş ve bu kararın ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın çağrısı üzerine 29 şubatta olağanüstü kurultay gerçekleştirilmişti.

Sarıgül kararı “Mevcut Genel Başkan’ın başkanlığındaki cuntanın aldığı bu karar yüce Türk hukukundan geri dönecektir” diyerek değerlendirdi.

GANDİ’YE SELAM BAYKAL’LA DEVAM MI?

Hatırlanacağı gibi Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye genel başkan seçilmesinin ardından Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül partileşme çalışmalarını dondurmuş ve CHP liderine destek verilmesi gerektiğini söylemişti. Sarıgül’ün Deniz Baykal’a yaptığı dünkü ziyaret daha şimdiden ‘Gandi’ye selam Baykal’la devam’ esprilerine yol açtı…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ