Haber 16

Sarkozy Meclis’e neden gelmedi?

Fransa Türkiye’nin uyarılarını dikkate almayarak yasa tasarısını bugün görüşmeye başladı…

Sarkozy Meclis’e neden gelmedi?
  • Gündem / Son Dakika
  • 22 Aralık 2011
  • Sarkozy Meclis’e neden gelmedi? için yorumlar kapalı
  • 247 KEZ OKUNDU

Fransa Ulusal Meclisi, Türkiye’nin tüm uyarılarına karşın ‘Soykırımı İnkar Yasası’nı görüşmeye başladı.


Tasarının kısa bir süre sonra oylamasına geçilecek. Oylama sonuçlarına ilişkin ayrıntıları internethaber.com’dan dakika dakika takip edebilirsiniz



Paris’te başlayan görüşmelerde ilk sözü tasarıyı hazırlayan Fransız Milletvekili Valerie Boyer oldu.


Konuşmasının büyük bir bölümünü Türkiye’nin yasanın geçmesi durumunda yaptırım kararı alma hazırlığında olmasına ayıran Boyer, “Türkiye, Ermeni Soykırımı’nı kabul etmezse bu yasa daha da ileri götürülebilir” dedi.


Boyer’in konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:


SARKOZY MECLİS’TE YOK
 
Meclis’teki görüşmelere Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy katılmadı. Sarkozy’nin şu sıralarda Fransız Adalet Bakanı’yla birlikte ‘uyuşturucuyla mücadele’ yasasını görüştüğü öğrenildi.


KATILIM AZ


577 koltuklu Fransa Meclisi’ndeki düşük katılım ise dikkatlerden kaçmadı.


Bu yasa teklifini iki maddesi var.  Bu metin içinde gerekli cezai yaptırımlar öngörülüyor. Soykırım kurbanları da ele alınıyor. Bu bağlamda, soykırım suçlarının tartışmaya açılmasına 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası öngörülüyor.


TÜRKİYE KARŞITI BİR YASA DEĞİL


Bizim topraklarımızda yasalarımızla tanıdığımız soykırımı inkar eden vatandaşlarımıza ilişkin bir yasadan bahsediyoruz. Türkiye’ye karşı bir yasadan bahsetmiyoruz.


İÇİŞLERİMİZE MÜDAHALE EDİLİYOR



Ancak, Türkiye Ermeni Soykırımı’nı kabul etmezse, bu yasanın daha da ileri götürülmesi gündeme gelebilir. Bu yasanın gündeme gelmesinden sonra bazı ülkelerden bize yönelik baskılar arttı. Biz böyle bir baskı altında yasama yapmayacağız. Cumhuriyetimiz’in içişlerine ciddi bir müdahale sözkonusudur. Ekonomik yaptırımlardan bahsedilmektedir.


Dost olan büyük Türkiye’yle bu tehditler bağdaşmamaktadır. Bu tasarı hiçbir ülkeye karşı alınmış bir adım değildir. Bu tür yasaları oylayan hiçbir ülke Türkiye’yle ticari ilişkileri baskı altına almamıştır.


TİCARET HACMİ BÜYÜK


Fransa ile Türikye arasında çok ciddi bir ticari hacim sözkonusudur. Ancak artık Türkiye, tarihte yaşanaları farklı yorumlayanlara bakmalıdır. Malum ülke Dünya Ticaret Örgütü üyesidir. Fransız’da örgüt üyesi olarak böyle bir yaptırımı uygulamamalıdır.


ERMENİLER’E HAKARET EDİLİYOR


Fransa’da Ermeni kökenli 600 bin vatandaş yaşamaktadır ve Fransa’ya bağlılıklarını göstermişlerdir. Son 10 yıldır Fransa’ya bakacak olursak, özellikle internet ortamında. Fransızca Ermeni Soykırımı Kurbanları’na yönelik hakaretlerin yer aldığı çok sayıda yazı ve eylem görülmektedir. Ermeniler’in bu katlanılamaz hakaretlere maruz kalmalarını Fransa’nın dikkatine sunuyorum. Soykırımın reddini cezaya bağlamak son derece normaldir. Fransa’nın soykırımı resmen tanımasıyla bu büyük adım zaten atılmıştır.


1915’te techir edilen, katliama tabi tutulanların anıları adına, onların çocukları için insan hakları savunucusu olduğumuzu göstermemiz gerekir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ