Haber 16

Savcı Asker’in kilitli odasına girebilecek mi?

Erzincan’da, olağanüstü olaylar yaşanıyor. Savcı, askerin kilitli bir odasına girmek isteyince cıngar çıktı. Top şimdi Ankara’da…

Savcı Asker’in kilitli odasına girebilecek mi?
  • Gündem / Son Dakika
  • 10 Şubat 2010
  • Savcı Asker’in kilitli odasına girebilecek mi? için yorumlar kapalı
  • 306 KEZ OKUNDU


Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’ın talimatıyla Erzincan’da ikisi astsubay 3 kişi gözaltına alındı. Astsubaylardan birinin, Üçüncü Ordu Karargahı’ndaki ofisinde arama yapmak isteyen Şanal, “Genelkurmay’ın izin vermediği‘ gerekçesiyle karargaha alınmadı.

Savcı Şanal ile iki hakimin nezaretinde yapılan operasyonda, ilk olarak Erzincan Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Yaşar Baş gözaltına alındı. İşyeri ve evinde arama yapılan Baş’ın bilgisayarına el kondu.

Ardından, Yaylabaşı Jandarma Karakolu’na giden heyet, karakol komutanı astsubayı gözaltına aldı; astsubayın ofisinde ve evinde incelemeler yapıldı.

SAVCI O ODAYA ALINMADI


Son olarak güvenlik kuvvetleriyle birlikte 3’ncü Ordu Komutanlığı’na geçen heyet, burada görev yapan bir astsubayın da bürosunda arama yapmak isterken, Genelkurmay’ın izni olmadığı gerekçesiyle aramaya izin verilmedi. Bunun üzerine nizamiyede gözaltına alınan astsubayın evinde arama yapıldı.

İki astsubay, Erzincan Merkez Komutanlığı’nda gözaltında tutulurken, dernek başkanı da Erzincan Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulanıyor.

Öte yandan söz konusu operasyonun, iki gizli tanığın ifadesi doğrultusunda yapıldığı iddia ediliyor.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ