Haber 16

Şehidin rüyası gerçek oldu

Şırnakın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerin düzenlediği saldırı sonucu şehit düşen Osman Yıldız’ın, arkadaşı Doğan Kavasoğlu’na Rüyalarımda sürekli şehit olduğumu görüyorum dediği öğrenildi.

Şehidin rüyası gerçek oldu
  • Gündem / Son Dakika
  • 04 Eylül 2012
  • Şehidin rüyası gerçek oldu için yorumlar kapalı
  • 256 KEZ OKUNDU

Şehit Osman Yıldız’, dağıtım iznine geldiğinde, “rüyalarımda şehit olduğumu görüyorum” dediği mahalle arkadaşına atkısını hatıra bırakmış… 
 
Şehit Osman Yıldız’ın Bahçelievler’deki baba ocağına ateş düştü. Şehidin evine ve ikamet ettiği sokağa Türk bayrağı asıldı. Komşuları ve akrabaları da şehit ailesinin evine akın etti, onları teselli etmeye çalıştı. 
 
ŞEHİT YILDIZ, POLARINI ARKADAŞINA HATIRA VERMİŞ 
 
 Şehit askerin, vatani görevini yaptığı sırada arkadaşlarıyla yaptığı görüşmelerde rüyasında kendisini sürekli şehit olarak gördüğünü söylediği ifade edildi. Şehit askerin arkadaşı Doğan Kavasoğlu, “Arkadaşımla sürekli iletişim halindeydik. Öleceği içine doğmuştu adeta. Rüyalarında şehit olduğunu görüyormuş. Bu durumu sürekli dile getiriyordu. Dağıtım iznine geldiğinde ‘Ölmek var dönmek yok’ deyip bana kendi polarını hatıra bıraktı. Ne olursa olsun bu hatıramı sakla kardeşim’ demişti” diye konuştu. 
 
HELALLİK İÇİN SON KEZ EVİNE GETİRLDİ 
 
Şırnak’ta düzenlenen saldırıda şehit olan er Osman Yıldız’ın naaşı helallik için Bahçelievler’deki baba ocağına getirildi. Şehit Yıldız’ın Türk bayrağına sarılı tabutu getirildiği sırada yakınları gözyaşlarına boğuldu. 
 
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit olan er Osman Yıldız’ın naaşı helallik alınması için Bahçelievler’deki baba ocağına getirildi. Cenaze evin bulunduğu sokağa ulaştığında şehidin ailesi, yakınları ve komşuları gözyaşlarına boğuldu. Aile yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Yıldız’ın anne ve babası ise, uzun süre oğullarının tabutuna sarıldı. Baba Zafer Yıldız, anne Zeynep Yıldız ve kız kardeşi şehidin tabutuna bakarak ağladı. Şehit er Yıldız’ın naaşı dua okunup helallik alınmasının ardından cenaze namazı kılınmak üzere kortej eşliğinde Ataköy 5. Kısım Camii’ne götürüldü. 
 
ŞEHİT YAKINLARI CAMİYE YÜRÜDÜ 
 
Türk bayraklarıyla donatılan evin önünde şehit erin yakınları da gözyaşlarına hâkim olamadı. Vatandaşlar cenazenin camiye götürüldüğü sırada Türk bayrağı açarak ‘Askere uzanan eller kırılsın’ sloganı atarak tekbirler getirdi. Şehidin yakınları ve arkadaşları Bahçelievler’den cenaze namazının kılınacağı Ataköy Camii’ne kadar yürüdü. Cadde üzerinde terör örgütü aleyhine slogan atan şehit yakınlarına vatandaşlar da destek verdi. Evlerinin balkon ve camına çıkan vatandaşlarda Türk Bayrağı açarak grubu alkışladı. Çevik kuvvet ekipleri de grubun yürüyüşü sırasında yol boyunca güvenlik önlemi aldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ