Haber 16

Şehit babanın borcuna Bakandan jet talimat!

Foça şehidi Özkan Ateşli’nin babası Hamdi Ateşli hakkında BEDAŞ tarafından başlatılan haciz haberini öğrenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız duruma bizzat el koydu.

Şehit babanın borcuna Bakandan jet talimat!
  • Gündem / Son Dakika
  • 30 Ağustos 2012
  • Şehit babanın borcuna Bakandan jet talimat! için yorumlar kapalı
  • 283 KEZ OKUNDU

Foça şehidi Özkan Ateşli’nin babası Hamdi Ateşli hakkında BEDAŞ tarafından başlatılan haciz haberini öğrenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız duruma bizzat el koydu.
 30 Ağustos 2012 Perşembe 13:36

  Gazetedeki haberi görür görmez BEDAŞ Genel Müdürü Abdullah Atalay’ı arayarak bilgi alan Bakan Taner Yıldız, haciz işleminin bir an önce durdurulmasını istedi.
 
Bakanın talimatı üzerine BEDAŞ, Hamdi Ateşli hakkında başlatılan haciz işlemini durdurdu. Konuyla ilgili konuşan bir bakanlık yetkilisi “Bakan bey bu konularda çok duyarlı. Bu durumu sizlerden öğrendik. İstanbul’da 4 buçuk milyon abone var. BEDAŞ bu durumlarda sistematik olarak konuyu mahkemeye taşıyor. BEDAŞ yetkilileri de ailenin şehit ailesi olduğunu bilmediklerini söylediler. Eğer böyle bir durum olsaydı. İşlem başlatılmazdı.” dedi. BEDAŞ yetkilileri de şehit ailesinin borcunun karşılanacağını belirtti.
 
Türkiye’yi yasa boğan terör saldırısında şehit düşen 2 çocuk babası Özkan Ateşli, Esenyurt’ta Şehitler ve Gaziler Parkı’nın hemen yanındaki, devasa ve lüks sitelerin gölgesinde kalan, yağmurda çatısı akan, derme çatma barakada yaşıyordu. Sabah erkenden kalkıyor, mahalle mahalle, sokak sokak geziyor hurda kağıt, plastik topluyordu. Derme çatma barakanın mutfağında yere attığı yer yatağında eşi ve iki çocuğuyla beraber yatıyordu. Askere gidene kadar hep çalıştı. Hurdacılıktan artan zamanlarında Esenyurt Belediyesi’nin bahçıvanlık işlerine gitti. Askere giderken bile yol parasını Esenyurt Belediyesi’nden aldı.
 
 
 

Damı akan evden protokol camiine
 
Özkan Ateşli o saldırıda şehit düşmeseydi Ramazan Bayramı’nda evindeydi. Amcasının aldığı uçak bileti cebindeydi ama o gelemeden şehit haberi daha önce eve ulaştı. Cebinden çıkan son 50 lirası için annesine “Çocuklarıma elbise alırım” diyerek harcamamıştı. Türk bayrağına sarılı tabutu evinin önüne getirildiğinde şehit ailesinin durumunu görenlerin yüreği burkuldu. Özkan Ateşli’nin cenaze töreni için Avrupa Yakası’nın tek protokol camii Ataköy 5’inci Kısım Camii’ne geldi. 17 yaşındaki eş Dilara Ateşli ile 53 yaşındaki şehit annesi Şerife Ateşli oğlunun tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Cenazeye AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış olmak üzere İstanbul’un ileri gelenleri katıldı. Türkiye’nin bir çok yerinden aileye sözler verildi, destek olunacaktı.
 
 
 
“Yarım ekmeğin yarısını yerdi”
 
Oğlu gibi hurdacılık yapan Hamdi Ateşli, şehidini tek cümleyle “Yarım ekmeğin yarısını yer, yarısını eve getirirdi” diye anlatıyor. Oğlunu toprağa verdikten bu yana her gün mezarına gittiğini söyleyen Hamdi Ateşli “Bu acı bitmez. Hala oğlumun öldüğüne inanamıyorum” dedi. Oğlunun acısını unutamadan bir acı daha yaşadığını söyleyen Hamdi Ateşli “Elektrik sayacım bozuktu. BEDAŞ’ı kaç kez aradım. Gelip değiştirdiler. Sonra faturalarım okunmuyordu, en son da bana bin 250 lira borç çıkardılar. Oğluma para gönderemiyordum, borcu nasıl ödeyeyim. Sonra da icradan bu kağıt geldi” dedi.
 
Yarın son
 
BEDAŞ’ın avukatları ile görüştüğünü ancak Cuma gününe kadar ödemesi gerektiğini söyleyen Hamdi Ateşli şöyle konuştu:
 
“Bin 250 liralık borç, avukatlık ücreti ve faiziyle beraber olmuş bin 560 lira. Gaziosmanpaşa 5’inci İcra Müdürlüğü’nden gelen kağıtla şok oldum. Aradım konuştum. Mal beyanında bulunmamı istediler. Neyim var ki? Cuma günü son dediler. Ödeyemeyeceğimi söyledim. Dinlemediler. Ben oğlumu bu vatana şehit verdim. Gencecikti. Arkasında gözü yaşlı eş ve biri beşikte iki çocuk bıraktı. Günlük yevmiyemizi çıkartırsak şükrediyorum. Daha oğlumun bedeni mezarında soğumadı. Sokaktaki bayraklar hala dururken bana icra takibi başlatırlar. Kıymetimiz yokmuş onu anladım. Oğlum öldükten sonra İzmir’den belediye başkanları kalktı geldi. Ama ne başbakan ne cumhurbaşkanı ne de bakan, kimse evime dahi gelmedi. Çok sözler verildi. Hepsi havada kaldı. Anlatmama gerek yok. Evimin hali zaten ortada. Yağmurda evin her yeri akıyor. Özkan’ımın 6 aylık oğlu Alper hastalandı. Her gece ateşleniyor. Evde mikrop kapmasın diye onu akrabalarıma gönderiyorum akşamları. Eşi Dilara’nın zaten psikolojisi bozuldu. Komşuya gidiyorum diye evden çıkıyor. Akşam oldu mu dönmüyor. Onu eşinin mezarının başında buluyoruz. Sabahtan akşama kadar gidip başında oturuyor. Ben buradan yetkililere sesleniyorum. Hurdacılık yaparak, çöpten kağıt toplayarak geçimimizi sağlıyoruz. Oğluma askerde bile en fazla 50 lira para gönderdim. Onu da harcayamadan şehit düştü. Ben oğlumu şehit verdim ama icralık oldum. Borcu ödeyemeyeceğim. Evime de haciz gelecek. Şehit ailesinin düştüğü durumu herkes görsün.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ