Haber 16

Şehitlerimizin kimlikleri belli oldu

PKK’nın Hakkari-Çukurca’daki hain saldırısında şehit olan askerlerimizin kimlikleri belli olmaya başladı…

Şehitlerimizin kimlikleri belli oldu
  • Gündem / Son Dakika
  • 19 Ekim 2011
  • Şehitlerimizin kimlikleri belli oldu için yorumlar kapalı
  • 210 KEZ OKUNDU

J.Üsteğmen Murat Bek (Yozgat),

J. Kıdemli Başç.ş İbrahim Geçer (Konya),

Piyade Astsubay Bilal Özcan (İstanbul),

Piyade Uzm.ç Halil Özdoğru (Sinop),

Piyade Uzm.ç Mustafa Aslan (Çorum),

Piyade Uz.Onb. Reşit Ercan (Elazığ),

Piyade Çavuş Koray Özel (Adana),

Piyade Çavuş Yunus Yılmaz (Ankara),

Piyade Çavuş Birol Elmas (Sakarya),

Piyade Onb Mesut Cengiz (Hatay),

Piyade Onb Mesut Kazanç (Erzurum),

Piyade Onb Yavuz Çoban (Aksaray),

Piyade Onb Fikret Özer (Samsun),

Piyade Onb Hüseyin Güldal (Kocaeli),

Piyade Onb Soner Ateşsaçan (Artvin),

J. Er Eyüp Çolakoğlu (İstanbul),

Piyade Er İdris Çam (Kahramanmaraş),

Piyade Er Fevzi Kazak (Gaziantep),

Piyade Er Mehmet Çetin (Aydın),

Piyade Er Süleyman Kalkan (Isparta),

Piyade Er Ahmet Tunçer (Bitlis),

Piyade Er Mehmet Ağgedik (Elazığ),

Piyade Er Ramazan Akın (Ağrı),

Piyade Er Ufuk Bozkurt (Kırklareli)

(Bir şehidin kimliği henüz belirlenemedi)


ŞEHİT AKIN’IN FACEBOOK MESAJI DUYGULANDIRDI

Ağrı, üst üste gelen şehit haberleri ile sarsıldı. Bitlis’te 2 Ağrılı polisin şehit olmasının ardından bu defa acı haber Hakkari’den geldi.

Bitlis’te şehit düşen Ağrılı polis memurları Volkaz Sabaz ve Yalçın Demir’in acısı yaşanırken, vatandaşlar Hakkari’den gelen acı haberle bir kez daha yıkıldı. Ağrı Valiliği, 26 askerin şehit olduğu çatışmada Ağrılı asker Ramazan Akın’ın da hayatını kaybettiğini açıkladı.

Öte yandan Ramazan Akın’ın özel bir paylaşım sitesine yazdığı, “Allah’ım şu an bu duayı okuyan kullarına Hazreti Muhammed ahlakı, Hazreti Süleyman saadeti, Hazreti Eyyub’un sabrı, Hazreti Yusuf’un güzelliği, Hazreti Hamza’nın cesareti, Hazreti Ömer’in adaleti, Hazreti Ali’nin bilgisi ve 124 bin peygamberin duası onlarla olsun, amin. Şehitlerimizin ruhlarını şad, mekanlarını cennet eyle. Ya Rabbim, acılı ailelerine ve yüce Türk milletine sabır ver, amin” ifadeleri, okuyanları duygulandırdı.


ŞEHİT TUNCEL’İN ANNESİ HASTANEYE KALDIRILDI

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan piyade er Ahmet Tuncel’in (21), Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Çığır köyündeki baba ocağında yas var.


Çığır köyünde yaşayan şehidin ailesi, acı haberi askeri yetkililerden aldı. Haberi duyduktan sonra sinir krizi geçiren şehidin annesi Perihan ve babası Mehmet Baki Tuncel ile yakınları, Mutki Devlet Hastanesine kaldırıldı.


Şehidin ailesini hastanede ziyaret eden Mutki Kaymakamı Oğuzhan Bulut ile diğer yetkililer, aileye başsağlığı diledi.


Şehit piyade er Ahmet Tuncel’in 8 kardeş olduğu öğrenildi.


ŞEHİT KAZANCI’NIN AİLESİ ŞOK GEÇİRDİ

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının hain saldırısında şehit düşen Erzurumlu Piyade Onbaşı Mesut Kazancı’nın baba ocağına ateş düştü.

Palandöken ilçesine bağlı Konaklı köyünde ikamet eden şehit Mehmetçiğin ailesi, oğullarının şehit olduğu haberini alınca büyük bir şok yaşadı. Erzurum 9. Kolordu Komutanlığı’ndan askeri heyet köye giderek şehit haberini aileye verdi. Şehit Mehmetçiğin yakınları sinir krizi geçirirken, baygınlık geçiren aile fertleri ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Gözyaşlarına boğulan şehidin yakınlarını askerler teskin etmeye çalıştı.

Konaklı köyünde teröre lanet yağdırılırken, Şehit Piyade Onbaşı Mesut Kazancı’nın köydeki arkadaşları, “Yeter artık. Kaç yuvaya daha ateş düşecek. Bitsin bu terör” dediler.

Şehit Erzurumlu Piyade Onbaşı Mesut Kazancı’nın 4 kız kardeşi, evin tek erkek çocuğu olduğu ve teskeresine 5 ay kaldığı öğrenildi.



ŞEHİT GÜRDAL NİŞANLI VE 6 AY SONRA TERHİS OLACAKTI

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit olan 24 askerden biri de Karamürselli Hüseyin Gürdal oldu.

Şehit Hüseyin Gürdal’ın ailesinin Karamürsel ilçesi Yalakdere Mahallesinde oturduğu belirtildi. Hüseyin Gürdal’ın Ebru Utaş ile nişanlı olduğu ve terhisine altı ay kaldığı öğrenildi.

Şehit askerden geriye nişanlısı Ebru Utaş ile çektirdiği fotoğraflar kaldı. İlçe kaymakamı ve askeri yetkililer şehit ailesine acı haberi vermek üzere yola çıktı.

ŞEHİT ERCAN 15 GÜN ÖNCE NİŞANLANMIŞTI

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Reşit Ercan’ın (25), Elazığ’ın Kovancılar ilçesine bağlı Yarımca beldesindeki evinde yas var.


Fatih Mahallesi’ndeki iki katlı kerpiç evde yaşayan aileye, Ercan’ın şehit olduğu haberi askeri yetkililer tarafından verildi.


Ercan’ın oturduğu eve büyük bir Türk bayrağı asılırken, şehidin eve gelen bazı yakınları baygınlık geçirdi.


Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan da eve gelerek şehit Ercan’ın babası İsrafil Ercan’a başsağlığı diledi.


6 çocuklu ailenin en küçüğü olduğu belirtilen Ercan’ın 15 gün önce izne geldiği, izindeyken amcasının kızıyla nişanlandıktan sonra Çukurca’ya döndüğü öğrenildi.


ŞEHİT YILMAZ’IN BABASINDAN BDP’LİLERE ÖFKE

Hakkari’deki hain terör saldırısında şehit olan er Yunus Yılmaz’ın Ankara’daki baba ocağına ateş düştü.

Hakkari’deki hain saldırıda er Yunus Yılmaz’ın şehit olduğu haberini alan yakınları Pursaklar ilçesinde bulunan baba evine akın etti. Şehit babası Hasan Yılmaz, BDP’li milletvekillerine seslenerek, “Onların devletten aldığı maaş zehir zıkkım olsun, haram olsun. Allah bana bir imkan verirse, devlet bana bir imkan verirse gidip onları mecliste taramak istiyorum, öldürmek istiyorum. Bu devletin, bu milletin parası o 36 milletvekiline haram olsun, zehir zıkkım olsun. Yoksa benim bebelerim bu vatan feda
olsun. Onlara zehir zıkkım olsun bu milletin parası” dedi.

4 kardeşten biri olan Yunus Yılmaz’ın terhisine 4 ay kaldığı öğrenildi.


ŞEHİT ÖZEL’İN HABERİ İLK ANNEYE VERİLDİ

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Çavuş Koray Özel’in Adana’nın Feke ilçesinde baba evinde yas var.


Şehidin Feke ilçesine bağlı Süphandere köyündeki evine giden ilçe Kaymakam Vekili Mustafa Çiftçiler, Belediye Başkanı Ahmet Sel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Akgün Baydar ile İlçe Emniyet Amir Vekili Cumali Köden, acı haberi anne Elif Özel’e verdi.


Orman işçisi olan ve o sırada ormanlık alanda çalışan baba İdris Özel de köy muhtarı tarafından eve getirildi. Acı haberi alan anne ve baba gözyaşlarını tutamadı.


Bu arada, evin tek erkek çocuğu olduğu ve terhisine yaklaşık 50 gün kaldığı öğrenilen Koray Özel’in, uzman çavuşluk sınavına girip başarılı olduğu öğrenildi.


Acı haber üzerine köylüler taziye için şehit evine gelirken, köydeki evlere Türk bayrakları asıldı.


ŞEHİT ER ATEŞSAÇAN’IN EVİNDE YAS VAR

Hakkari’nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerine düzenlenen terör saldırılarında şehit olan 24 askerden birinin Artvin’in Yusufeli ilçesinden olan er Soner Ateşsaçan olduğu öğrenildi.


Şehit erin ailesi acı haber sonrasında gözyaşlarına boğulurken haberi veren askeri yetkililer teselii etmeye çalıştı

Artvin’in Yusufeli İlçesinin Bıçakcılar köyünden olan Ateşsaçan’ın (21) Hakkari Geçitli Dağ Komando Tugayı’nda görev yaptığı sırada şehit edildiği belirtildi.


ŞEHİT ÖZER’İN KARDEŞİ ‘HAİNLERE FIRSAT VERMEYİN’

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Çavuş Fikret Özer’in evinde yas var.


Samsun Garnizon Komutanlığı ekipleri, sağlık görevlileri ile birlikte gittikleri şehidin Atakum İlçesi’nde yaşayan ailesine acı haberi verdi.


Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne İnci ve baba Celal Özer gözyaşlarına hakim olamadı.


3 kardeşin en büyüğü olan ve 8 ay önce askere gittiği öğrenilen şehidin babası Celal Özer, hainlere fırsat verilmemesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:


”Saat iki gibi oğlumun şehit olduğu haberi geldi. En son dün akşam telefonla görüştüm. ‘Göreve çıkacağız baba’, sekiz gün arayamam’ dedi. Aziz Türk milleti sağolsun. Hainlere fırsat verilmesin. Hainlerin biran önce işlerinin bitirilmesi lazım.”


Şehidin evine Atakum İlçe Kaymakamı Salim Demir, Merkez Komutanı Piyade Kıdemli Albay Ahmet Şadi Çakır, İlçe Müftüsü Adem Sayılır ve yakınları taziye ziyaretinde bulundu.


Şehidin evinin bulunduğu apartmana da Türk bayrağı asıldı.


ŞEHİT ÇAM 10 KARDEŞTEN BİRİYDİ

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Çavuş İdris Çam’ın (21) Kahramanmaraş’taki evinde yas var.


Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller ve askeri yetkililer İdris Çam’ın şehit haberini merkeze bağlı Döngele beldesinde yaşayan ailesine verdi.


Şehit haberinin duyulmasının ardından şehidin yakınları Ali Çam’ın evine geldi. Bu arada şehidin yakınları fenalık geçirdi. Şehit babası Ali Çam, gazetecilere yaptığı açıklamada, ”Vatan sağolsun. Oğlumla ayın 14’inde konuşmuştuk. 19 Ekim’de operasyona çıkacağını söylemişti” dedi.


Bu arada şehit kardeşinin fotoğraf albümüne bakan ağabey Cuma Çam gözyaşlarına hakim olamadı. Kardeşinin terhisine 38 gün kaldığını söyleyen Çam, ”Kardeşimle dün konuşmuştum. İyiyiz diyordu. Ben arar hep terhisine kaç gün kaldığını söylerdi. Acımız çok büyük” diye konuştu.

Çam’ın 6’sı kız 10 kardeşinin olduğunu ve askere gitmeden önce bir fabrikada çalıştığı öğrenildi.


ŞEHİT CENGİZ’İN BABASI ‘VATAN SAĞOLSUN’

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Er Mesut Cengiz’in (20) Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesindeki baba evinde yas var.


Askeri yetkililer, şehit Mesut Cengiz’in baba evine gelerek anne Sultan ve baba Ahmet Cengiz’e acı haberi verdi. Oğlunun şehit olduğunu duyan anne Sultan Cengiz, gözyaşları içinde ”Oğlumuzu vatana kurban verdik” dedi. Şehidin amcası Emin Cengiz ise ”Evladımız vatan için şehit oldu. Vatan sağolsun” diye konuştu.


Bekar olduğu belirtilen şehit er Mesut Geçer’in askere 4 ay önce gittiği öğrenilirken, acı haberi duyan yakınları ve komşuları taziye ziyaretinde bulundu. Bu arada, şehidin baba evine Türk bayraklarının asıldığı görüldü.


İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Aygen, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, Denizciler Belediye Başkanı Eshabil Soydan da şehit evine gelerek, aileye başsağlığı dileklerini iletti.


Belediye Başkanı Soydan, yaptığı açıklamada, beldenin kısa süre önce polis merkezine düzenlenen saldırıyla hatırlatarak, ”Umarız bu terörün sonu gelir. Hep birlikte bu terörün sonunu getireceğiz” dedi.


ŞEHİT AĞGEDİK’İN EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan er Mehmet Ağgedik’in (21) Elazığ’daki evinde yas var.


Ağgedik’in şehit olduğu haberi 8. Kolordu Komutanlığından askeri yetkililer tarafından, Olgunlar Mahallesi Atatürk Caddesi’nde yaşayan ailesine verildi.


Şehit haberinin duyulmasının ardından komşuları tarafından apartmana Türk bayrakları asılırken evi ziyaret eden bazı yakınları fenalaştı.


Ağgedik’in babası Bekir Ağgedik, gazetecilere yaptığı açıklamada, ”Vatan sağolsun ne yapalım başka bir şey yok” dedi.


En son pazartesi günü görüştüğü oğlunun 8 aylık asker olduğunu ifade eden Ağgedik, ”Milletimizin başı sağ olsun ne yapalım. Yeter bu artık” diye konuştu.


Ağgedik’in 3 kardeşin en büyüğü olduğu, askere gitmeden önce bir avukatın yanında çalıştığı, yaz mevsiminde Ağın ilçesinde dedesine tarlada yardım ettiği öğrenildi.


ŞEHİT KAZAK’IN AİLESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Er Fevzi Kazak’ın (21) evinde yas var.


Terör örgütünün Hakkari’de düzenlediği silahlı saldırıda şehit olan askerlerden Gaziantepli Fevzi Kazak’ın baba ocağına ateş düştü. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen Kazak ailesinin fertleri, sinir krizi geçirdi.


Şehitkamil ilçesine bağlı Zeytinli Mahallesi’nde ikamet eden Kazak ailesine, çocuklarının şehit olduğu haberini askeri yetkililer bildirdi. Evin önünde sağlık ekipleri ve emniyet güçleri de hazır bekletildi.


Acı haberi alan aile fertleri, gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Fatma Kazak, evlerinin penceresinden askeri yetkilileri görünce gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kardeşlerini polisler güçlükle sakinleştirildi. Sağlık ekipleri, şehidin yakınlarını sakinleştirmek için iğne yaptı. Şehit Er Fevzi Kazak’ın 1,5 ay sonra terhis olacağı öğrenildi.


ŞEHİT KARTAL’IN AİLESİNE HABERİ ÜSTEĞMEN VERDİ

Hakkari’deki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Er Süleyman Kalkan’ın, memleketi Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü beldesindeki evinde yas var.


Çukurca’da askerliğini yapan 21 yaşındaki Jandarma Er Süleyman

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ