Haber 16

Sezen Aksu Sami Yusuf’a şarkı yazdı!

Türk popunun dev ismi Sezen Aksu, Sami Yusuf’un ilk kez Türkiye’de yayınlanacak albümüne sürpriz bir destek verdi. Aksu, Yusuf’un albümündeki bir şarkının Türkçe sözlerini yazdı. İşte o şarkının sözleri:

Sezen Aksu Sami Yusuf’a şarkı yazdı!
  • Kültür-Sanat / Son Dakika
  • 28 Ekim 2010
  • Sezen Aksu Sami Yusuf’a şarkı yazdı! için yorumlar kapalı
  • 409 KEZ OKUNDU

Hisli şarkı sözleriyle İslami Müzik Endüstrisi’nde “devrim” olarak bilinen ünlü sanatçısı Sami Yusuf’un 3. albümü “Wherever you are”, tüm dünyadan önce ilk defa Türkiye’de Avrupa Müzik markası ile yayınlanıyor.


“Wherever You Are” sanatçının müzikal yolculuğunda yeni bir döneme işaret ediyor.


Albümün şarkı sözleri ve müzikler ilham toplama ve derin düşünme ile geçen 3 senenin özünü ortaya koyarken, insanların kalbindeki iyiyi ortaya çıkarma ve barış ile hoşgörünün mesajını yaymaya teşvik eden bir anlam taşıyor. Kayıp ve umut temalarını anlatan “Wherever You Are”da tüm dinleyiciler, Sami’nin kalbinden gelen müziklerle kolayca bağlantı kurabilecek.


11 şarkıdan (“Wherever You Are”, “Salaam”, “Without You”, “You Came to Me”, “Give the Young a Chance”, “Trials of Life”, “Worry Ends”, “Fragile World”, “In Every Tear, He is There”, “Make Me Strong”, “No Word is Worthy”) oluşan albümde tüm besteler ve prodüksiyonda Sami Yusuf’un imzası bulunuyor.


Bu albüm Sami Yusuf’a birçok dünya starı ile çalışma imkanı da sağladı. ‘In Every Tear, He Is There’ ve ‘Without You” şarkıları; Rod Stewart, Tina Turner and Joss Stone gibi ünlü sanatçılarla çalışan İngiliz şarkıcı ve prodüktör Conner Reeves tarafından yazıldı.


“Without You” şarkısının Türkçe sözleri de Türk pop müziğinin kraliçesi Sezen Aksu tarafından yazıldı.


Sezen Aksu’dan şarkı sözü aldığı için çok mutlu olduğunu belirten Sami Yusuf, “Sezen Aksu’nun sözlerini okuduğum için çok şanslı hissediyorum. O bir dahi. Çok gurur duyuyorum. Belki bir gün Sezen Hanım ile bu şarkıyı birlikte söyleriz” diye konuştu.


Ayrıca ikonik rock efsanesi Ian Brown’ın, gençliğin modern dünyada karşılaştıkları güçlükler hakkında yazılan “Give the Young a Chance” şarkısında imzası bulunuyor. Sami, kendi basit ama duygulu sözleri ile barış ve hoşgörü kelimelerini yaymak için insanları kalplerinde konuşmaya çağırdığını söyledi. Sami’nin ilk 2 albümü daha çok İslam dünyasına hitap ederken, “Wherever You Are” albümü; din, dil ve ırk farkı gözetmeden bütün dünyadaki dinleyicileri birleştirmeyi ve etkilemeyi hedef almış ve daha yaygın bir kitle ile iletişime geçmek için şarkılar İngilizce olarak bestelendi. Sami, “Wherever You Are” ile kendinden çok müziğinin ön plana çıkmasını amaçlıyor.


İŞTE O ŞARKI


Giz


Eser bir yel dağılır sis


Ne iz bırakır ne bir Giz


Yine o derin, dipsiz


O şefkatle affeden


Evvelim şimdim ahirim


Benim sevgili sahibim


Bir okula misafirim


Mezuniyeti bekleyen


BUGÜN

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ