Haber 16

Şifresiz internet başa bela oldu

28 yaşındaki İlker D., kredi kartı bilgilerini aldığı dört arkadaşının hesabından çektiği paraları internet üzerinde harcadı.

Şifresiz internet başa bela oldu

Bursa’da sağlık kuruluşunda çalışan bir kişi, komşusunun internetini kullanarak 4 arkadaşını dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı.


İddiaya göre, bir sağlık kuruluşunda şoför olarak çalışan İlker D. (26), arkadaşlarının kredi kartlarının ön yüzünde bulunan 16 haneli kredi kartı numarası ve kartın arkasında bulunan 3 haneli güvenlik numaralarını alarak kendine ait not defterine kaydetti.


KOMŞUSUNA AİT ŞİFRESİZ KABLOSUZ AĞA GİRDİ


Merkez Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Mahallesi’nde komşusuna ait şifresiz kablosuz ağdan internete bağlanan İlker D., arkadaşlarının kredi kartı bilgileri ile sanal ortamda alışveriş yapmaya başladı. Kredi kartı ekstre bilgilerinde alışveriş yapmadıkları halde yüksek meblağ geldiğini gören 4 arkadaş, durumu polis ekiplerine bildirdi.


IP NUMARASINDAN TESPİT EDİLDİ


Bunun üzerine araştırma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü, Bilişim Suçlar Büro Amirliği dedektifleri, alışverişin yapıldığı internet sitelerini araştırdı. Sitelerden yola çıkan dedektifler, alışveriş yapıldığı tespit edilen internetin IP numarasını tespit etti. IP numarasından internet kullanıcısının adresine ulaşan ekipler, Dikkaldırım Mahallesi’nde bir internet kafeye baskın düzenledi.


KENDİ ARKADAŞLARINI DOLANDIRDI


İnternetin şifresiz olduğunu söyleyen kafe sahibi suçsuz bulunurken, dedektifler kafe işletmecisinin verdiği ifadeler doğrultusunda yeni bir çalışma başlattı. Kredi kartı ile dolandırılan 4 kişinin ifadesine de başvuran ekipler, araştırmayı genişletti ve İlker D.’nin internetten arkadaşlarını dolandırdığı bilgisine ulaştı. Bir süre İlker D. yi takip eden ekipler, zanlıyı evinde göz altına aldı.


İnternet sitelerinden cep telefonu ve internet oyunu satın aldığı ortaya çıkan şahıs, emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ