Haber 16

Sık Yapılan Güzellik Hataları

Bakımlı, genç ve güzel görünmek her kadının hayali olsa da bu uğurda yapılan yanlışlar tam tersi bir görünüme neden olabiliyor.

Sık Yapılan Güzellik Hataları

Saç Kremini Saçın Tamamına Uygulamak
Kırılmış ve uçları yıpranmış saçların düzeltilmesini sağlayan saç kremlerini şampuan gibi saçın tamamına uygulamak sık yapılan yanlışların başında geliyor. Saç diplerine sürülen kremler zamanla saç köklerini zayıf­latarak dökülmelere ve yağlanmalara neden olabiliyor Doğrusu: Saçınızı şampuanla yıkadıktan sonra avu­cunuza alacağınız bir miktar saç kremini saç uçlarınıza sürün ve birkaç dakika bekleyin. Ilık su ile durulayın.
Kıyafetin Üzerine Parfüm Sıkmak
Kokusuyla insanı cezbeden parfüm yakın mesafeden kıyafetin üzerine sıkılınca leke bırakarak hoş olmayan bir görünüme yol açıyor.
Doğrusu: Parfümün uygulanabileceği en ideal yerler boynunuz, bilekleriniz, kulak arkanız ve dirsek içlerinizdir. Kalıcılığı artırmak için aynı markanın duş jeli, bakım losyonu ve deodorantını da kullanabilirsiniz.
Cilt Rengi ile Uyumsuz Fondöten Kullanmak
Cilt kusurlarını kapatmak ve makyajın kalıcılığını artır­mak için en büyük yardımcı olan fondötende doğru renk seçimini yakalamak önem taşıyor. Cilt renginden oldukça koyu tonlarda fondöten kullanımı kötü bir görünüme neden olarak yaşı olduğundan büyük gös­termeye sebep oluyor.
Doğrusu: Fondöten seçmeye temiz cilt ile gidin. Yü­zünüzle en yakın tonları yanağınıza bir miktar sürerek belirleyin. Mağaza ışıkları sizi yanıltabileceğinden mümkünse gün ışığından yararlanın. Doğru renk seçi­minde yüzünüzün rengine en yakın olan el bileğinizin iç kısmı da size yardımcı olabilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ