Haber 16

Şike soruşturmasında sıra Galatasaray’da

Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan ettiği 2006’da Fenerbahçe ile berabere kalan Denizlispor’a teşvik…

Şike soruşturmasında sıra Galatasaray’da
  • Son Dakika / Spor
  • 22 Aralık 2011
  • Şike soruşturmasında sıra Galatasaray’da için yorumlar kapalı
  • 257 KEZ OKUNDU

Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan ettiği 2006’da Fenerbahçe ile berabere kalan Denizlispor’a teşvik primi verildiğine ilişkin iddia İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturuluyor.


Fenerbahçe’nin Denizlispor ile berabere kaldığı rakibi Galatasaray’ın da şampiyonluğunu ilan ettiği 2006 yılındaki müsabaka ile ilgili olarak Denizlispor’a teşvik primi verildiğine ilişkin iddianın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturulduğu, Galatarasay eski Başkanı Adnan Polat, eski yönetici Bülent Tulun ve Polat’ın şoförünün dosyada şüpheli olarak yer aldıkları öğrenildi.


Milliyet Gazetesi’nde yer alan habere göre şike iddianamesinin ek delil klasörlerinden Galatasaray’ın Denizlispor’a 2006 yılında teşvik primi verdiğine ilişkin iddialarına yer verilen ayırma kararı çıktı. Hacer Lube Ayar, Halil Özer ve Tahir Kum isimli gazetecilerin ifadelerinin alındığının belirtildiği tek sayfalık ayırma kararında, Tahir Kum’un savcılıkta alınan ifadesi şu şekilde aktarıldı:


‘Şoförünüzün aldığı 1.5 milyon dolar…’


“‘Futbolcu transferinden kendisinin komisyon aldığını iddia etmesi üzerine Adnan Polat’a mektup gönderen Bülent Tulun’un cebinden çıkardığı mektubu kendisine vererek okumasını istediğini, okuduğu mektubun son kısmında ‘Umarım Mayıs 2006’da iki parti halinde şoförünüzün makbuz imzalayarak aldığı 1.5 milyon Amerikan doları da Galatasaray menfaatleri için kullanılmış olsun.


‘Makbuz kopyaları bende’


Söz konusu makbuz kopyaları da bende mevcuttur’ şeklinde sitemler olduğunu; mektubun fotokopisini aldığını ancak hakkında tazminat davası açılır diye bu elindeki bu fotokopi belgeden dolayı haber yapmadığını sonradan söz konusu maçta teşvik pirimi gönderildiğine dair söylentilerin dolaştığını ancak teşvik pirimi gönderildiği hususunun doğru olup olmadığını bilmediğini’ beyan etmiştir.”


Bülent Tulun yalanlamış


Kararda, şüpheli olarak ifadesi alınan Galatarasay eski Başkanı Adnan Polat ve şöförünün iddiaları yalanladığı, Kum’un ifadesinde anlattığı mektup hakkında ise Galatasaray eski yöneticisi Bülent Tulun’un, “Çıkarılan dedikodular nedeniyle mektubu yazdım. Fotokopisini Kum ’a veridiğimi hatırlamıyorum. Söz konusu paranın şike veya teşvik ödemesinde kullanılması konusunda bilgim yok. Bu para GS ’li futbolculara Florya’da dağıtıldı” dediğine yer verildi.


Kararda, üç şüphelinin, örgütlü şike yaptıkları gerekçesiyle işlem yapılan diğer şüphelilerle bağlantılarının saptanamadığı da belirtilerek, dosyanın ayrıldığı ve şüpheliler hakkındaki soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütüldüğü vurgulandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ