Haber 16

Şikede karar ‘para cezası’

TFF’nin, “Şike teşebbüs aşamasında kalmıştır” diyerek sadece para cezası vereceği iddia edildi.

Şikede karar ‘para cezası’
  • Son Dakika / Spor
  • 29 Nisan 2012
  • Şikede karar ‘para cezası’ için yorumlar kapalı
  • 307 KEZ OKUNDU

Yıldırım Demirören başkanlığında Gloria Golf Otel’de toplanan TFF yönetim kurulunun şike için “Sahaya yansımamıştır. Sadece teşebbüs aşamasında kalmıştır” diyerek kulüplere küme düşme yerine ağır para cezası vereceği öğrenildi.

3 TEMMUZ’dan beri süren ve Türk futbolunu derinden sarsan “Şike” konusunda karar günü geldi, çattı…

Etik Kurulu’nun hazırladığı şike raporunu görüşmek için cuma akşamı Antalya’da toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararını bugün açıklayacak…

Federasyonu yönetim kurulu şike konusunda kesin olmamakla birlikte yapılan toplantılar sonunda bir karara vardı.

Yıldırım Demirören başkanlığında Gloria Golf Otel’de toplanan TFF yönetim kurulunun şike için “Sahaya yansımamıştır. Sadece teşebbüs aşamasında kalmıştır” diyerek kulüplere küme düşme yerine ağır para cezası verilmesini karara bağlayacağı öğrenildi.

Şike de teşvik de teşebbüs aşamasında kaldı

– Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu dün karar almak için gün boyu Etik Kurulu’nun raporunda adı geçen maçları dakika dakika izledi.
Daha sonra karar toplantısına geçildi. Bu toplantıda ağırlık kazanan görüş, “Şike de teşvik de teşebbüs aşamasında kalmıştır” oldu.
Bu bakımdan Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu, raporda adı geçen kulüplere ağır para cezası verilmesini ve geçen yıl kazanılan para ödüllerinin geri alınması fikrinde karar kıldı.
Federasyon yönetim kurulu bunun için “Şike ve teşvikte teşebbüs dahi olsa o takımlar küme düşürülür” diyen 58. maddenin değiştirilmesini de kararlaştırdı.

UEFA’nın göstereceği tepki de hesaplandı

– Verilecek bu cezalara, UEFA’nın göstereceği tepki de hesaplandı. Bunun için de önümüzdeki yıl adı geçen kulüplere puan silme cezasının verilip, verilmeyeceği tartışıldı. Yönetim kurulu üyeleri UEFA’nın tavrına göre yeni sezon öncesi bu takımların puanlarını silebilecek. Ancak, puan silme cezasına TFF yönetim kurulu üyeleri kesinlikle sıcak bakmıyor. Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu, Yıldırım Demirören başkanlığında bugün son toplantısını yapacak.
Ve Türkiye’nin merakla beklediği karar öğleden sonra kamuoyuna duyurulacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ