Haber 16

Simav esnafının vergi borçlarına düzenleme

Simav’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremden sonra Simav Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet…

Simav esnafının vergi borçlarına düzenleme
  • Kadın Dünyası / Son Dakika
  • 20 Mayıs 2011
  • Simav esnafının vergi borçlarına düzenleme için yorumlar kapalı
  • 292 KEZ OKUNDU

Simav’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremden sonra Simav Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, vergi borçlarından dolayı bir çalışma yapılmasını talep ettiklerini duyurdu.


Ulaştırma Bakanlığı İnternet Kurulu Başkanlığı ise deprem sonrası yaşanan internet ve telefon kesikliği ile ilgili açıklama yaptı.


Simav Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Aydoğan, 5.9 büyüklüğünde deprem yaşanan Simav’da yaklaşık 4 bin esnaf bulunduğunu belirterek, ”Simav’da yaklaşık 4 bin esnaf var. İş yeri sahipleri çalışamıyor, evlerine gidemiyorlar. Birçok esnaf dükkanını açamadı. Çoluğuyla çocuğuyla arabalarının içinde oturuyorlar. Birçok arkadaşımızın dükkanlarında hemen hemen hiçbir şey kalmamış, çoğu harap olmuş. Bu durum 10-15 gün devam eder. Yetkililer bu konuda bir şey yapmalı. Esnafımızın bankalara ve Kredi Kefalet Kooperatifine olan borçları ve vergi borçlarından dolayı bir çalışma yapılmasını talep ettik. Birkaç güne kadar Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacağız. İlgili raporu hazırlayıp yetkili mercilere ve siyasetçilere sunacağız” dedi.


YİNE TELEFONLARA SARILDIK


Ulaştırma Bakanlığı İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren, Simav’daki deprem sonrası internet bağlantısında yaşanan sıkıntının elektrik kesintisi nedeniyle, mobil ve sabit hatlardaki kesintinin ise ilk panik anında yoğun kullanım sonucu oluştuğunu bildirdi.


Depremin çok büyük ölçekte olmamasına rağmen, elektrik kesintisi nedeniyle internet bağlantısında sorunlara neden olduğunu ifade eden Özeren, ”Depremde internet bağlantısında sıkıntı özellikle elektrik kesintisi nedeniyle yaşandı. İnternet bağlantısını sağlayan altyapı cihazları, elektrik kesintisiyle devre dışı kaldı” diye konuştu.
Mobil ve sabit telefonlardaki iletişim aksaklığının, daha önceki depremlerde olduğu gibi panik anında aşırı yüklenme nedeniyle oluştuğunu belirten Özeren, ”Mobil iletişimdeki aksaklığın bir nedeni de bazı merkezlerde baz istasyonlarının kaldırılması oldu. İstasyon sayısı azalınca, haberleşme de yoğunlaşınca kesinti oluşuyor. Bu da felaket anlarında insanların iletişim kuramamasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.


Bu tür durumlarda vatandaşlardan iletişim cihazlarını daha bilinçli kullanmalarını isteyen Özeren, ”Böyle durumlarda gereksiz konuşma yapmamak lazım” uyarısında bulundu.
Serhat Özeren, deprem sonrası kısa süreyle bu sorunların yaşandığını kaydederek, ”Şu anda herhangi bir sorun yok. İlk panik atlatılınca normal hayata dönüldü” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ