Haber 16

Şimdi de Hz. Muhammed çizgi romanı!

romanı!
Hz. Muhammed ile alay eder nitelikte karikatürler yayınladığı için büyük tepki toplayan Fransız mizah dergisi, şimdi de Peygamber’in hayatını anlatan bir çizgi roman yayımladı!

  • Gündem / Son Dakika
  • 03 Ocak 2013
  • Şimdi de Hz. Muhammed çizgi romanı! için yorumlar kapalı
  • 298 KEZ OKUNDU

Charlie Hebdo dergisinin editörü, “Hz. Muhammed’in hayatı” adlı kitabın, güçlü bir araştırmaya dayandığını ve bir Tunuslu-Fransız sosyolog tarafından eğitim amaçlı hazırlandığını öne sürdü.

Karikatürlerin çizerlerinden Stéphane Charbonnier, “Müslümanlar tarafından hazırlanan bu kitap dini onay almış bir biyografidir” iddiasında bulundu.

Charbonnier, kitapla ilgili ilk düşüncelerinin 2006 yılında Danimarka’da bir gazetenin Hz. Muhammed karikatürlerini yayınlaması sırada oluştuğunu da belirtti.

Çizer, “Bir kişiliğe gülmeden önce onu tanımak gerekir. İsa’nın hakkında birçok şey bilirken, Hz. Muhammed’in hayatı hakkında hiç bir şey bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN DANIŞMANI: PROVOKASYON

Haberin ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından İbrahim Kalın, Twitter hesabına İngilizce “Charlie Hebdo’daki kişiler ne derse desin, bu bir provokasyondur” mesajını yazdı.

Charlie Hebdo, ABD’de Hz. Muhammed ile ilgili olarak çekilen filmin dünya çapında protestolara yol açtığı eylül ayında, Peygamber’e hakaret karikatürlerini yayımlamıştı.

POLİS KORUMASI ALTINDA YAŞIYOR

Karikatürlerin yayımlanmasının ardından derginin 2011 yılında ofisine molotof kokteyli ile saldırı düzenlenmiş ve internet sayfası bilgisayar korsanları tarafından çökertilmişti.

Ölüm tehditleri alan Charbonnier, polis koruması altında yaşıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ