Haber 16

Sınıf dizisi

Nilgün- İsmet Akınalan okulunda kapıcı çocuklarının bir sınıfa, varlıklı çocuklar ve öğretmen çocuklarının da ayrı bir sınıfa toplandığı iddia edildi

Sınıf dizisi
  • Diziler / Son Dakika
  • 28 Eylül 2012
  • Sınıf dizisi için yorumlar kapalı
  • 377 KEZ OKUNDU

Gaziantep Nilgün- İsmet Akınalan İlkokul Ortaokulu’nda kapıcı çocukları için ayrı sınıf açıldığı iddia edildi. İl Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürü iddiayı yalanladı.
 
Gaziantephaberler.com’un haberine göre, Nilgün- İsmet Akınalan okulunda kapıcı çocukları bir sınıfa, varlıklı çocuklar ve öğretmen çocukları da ayrı bir sınıfa toplatıldı. Varlıklı, okula bağış yapan çocukların ve öğretmen çocuklarının bulunduğu bu sınıfa en iyi öğretmenler verildi.
 
Okul idaresinin bu uygulamasının duyulmasından sonra, birçok veli “çocuklarımız bu sınıfta başarısız mı olur” endişesine kapılarak, çocuklarını “kapıcı çocukları” sınıfından aldılar. Sonuçta geriye 9 çocuk kaldı ve alınan bilgiye göre okul idaresi o sınıfı nakille gelen öğrencilerle doldurmayı planlıyor.
 
Konuyla ilgili olarak konuşan veliler, öncelikle kapıcı çocuklarının bir sınıfta toplanmasına tepki gösterdi. Okul idaresinin insan haklarına ve eğitimde eşitlik ilkesine aykırı uygulamalarından şikayetçi olan veliler, “Bir sınıfta varlıklı ve okula çok bağış yapanlarla, öğretmen çocukları toplandı. Bu sınıfa en iyi öğretmenler giriyor ve bu öğretmenler başka sınıflarda derse girmiyor. Burada çocuğun başarısı değil, babası paralı olanlar kıstas alınıyor. Bir eğitim kurumunda bu kıstaslara göre eğitim yapılırsa, biz çocuklarımıza hangi doğruyu öğreteceğiz” diye konuştular

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ