Haber 16

Sizin şifrenizde mi 123456?

Bilgisayarınız veya internet hesaplarınız için tahmin edilmeyecek ve kırılması zor şifreler oluşturmak ister misiniz? O zaman bu önerilere mutlaka kulak verin.

Sizin şifrenizde mi 123456?
  • Son Dakika / Teknoloji
  • 29 Ağustos 2011
  • Sizin şifrenizde mi 123456? için yorumlar kapalı
  • 435 KEZ OKUNDU

Kişisel hesaplarınızı, kötü niyetli kişilerden korumak için mutlaka şifreler kullanmalısınız. Ancak her şey bununla kalmıyor. Sakladığınız bu alanlara erişmek için çabalayan hacker’ları eli boş göndermek için bu şifrelere de dikkat etmeniz gerekiyor.


Yapılan araştırmalara göre kullanıcıların önemli kısmı, şifresini hala 123456 olarak giriyor ve bu durum, hırsızların ekmeğine yağ sürüyor.


Peki, kırılması zor bir şifre nasıl oluşturulur? Öyle bir şifre oluşturmalısınız ki, kimse tahmin edemesin ve yazılımlarla şifrenizi kırmak isteyenler, en güçlü bilgisayarlar başında bile olsa, yıllarca uğraşmak zorunda kalsın.


Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net editörleri, bu amaca hizmet eden kullanışlı ve ücretsiz bir yazılım öneriyor. XpassGen adlı yazılım, fare hareketlerinizden yararlanarak kırılması çok güç şifreler üretiyor.


Oluşturulan güçlü şifreler için en önemli sorun ise bu bilgileri, ihtiyaç olduğu anda hatırlayamamak. Yazılım, bun için özel bir sistemle, bilgileri her zaman yanında taşıyabileceğiniz USB belleğe kopyalama imkanı da sunuyor.


(ShiftDelete.Net)


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ