Haber 16

Şok sonuç: Mini buzul çağı başlıyor!

İngiltere’de yapılan iklim araştırmasında şok sonuçlar çıktı. Dünyada 1997 yılından beri hava sıcaklıkları yükselmiyor. Küresel ısınma devri bitti, mini buzul çağı başlıyor.

Şok sonuç: Mini buzul çağı başlıyor!
  • Gündem / Son Dakika
  • 31 Ocak 2012
  • Şok sonuç: Mini buzul çağı başlıyor! için yorumlar kapalı
  • 317 KEZ OKUNDU

Dünya gündeminin değişmez maddelerinden biri olan küresel ısınma, bir grup İngiliz bilim insanına göre bitti. İngiliz Meteoroloji Dairesi’yle prestijli iklim araştırma çalışmalarıyla tanınan East Anglia Üniversitesi’nin, sonuçlarını geçtiğimiz hafta yayımladığı ortak araştırmaya göre, küresel ısınmanın yerini artık, ‘mini buzul çağı’ alıyor.


Soğuk hava dalgasının adı Almanya ve Doğu Avrupa’da Cooper diye anılıyor. 30 bin ayrı meteoroloji ölçüm istasyonundan gelen verilere dayanarak gerçekleştirilen çalışmada, dünyada hava sıcaklıklarının yükselmesinin, 1997 yılında durduğu bulgusuna ulaşıldı. Dahası, önümüzdeki 15 yılın, Güneş faaliyeti nedeniyle daha da soğuk geçmesi bekleniyor. ’25. Döngü’ denilen bu süreçte sıcaklıklar 2022’de dibe vuracak. Öyle ki, 1790 ile 1830 yılları arasında Avrupa Kıtası’nda ortalama sıcaklıkları 2 dereceye kadar düşüren soğuklara ulaşılması, hatta bunun da ötesine geçilmesi, olası senaryolar arasında sayılıyor.


METEOROLOJİ’DEN UYARILAR


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


BUZLANMA VE DON UYARISI: Marmara’da orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU


Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:


İSTANBUL: Çok bulutlu ve yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esecek. (-1)


ANKARA: Parçalı bulutlu (-3)


İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esecek. (5)


ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (12)


ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu. Rüzgar kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek. (13)


SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. (1)


ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. (-2)


VAN: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor. (2)


DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (2)


BÖLGELERİMİZDE BUGÜN HAVA


MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının, İstanbul, Yalova, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) esecek. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.


EGE: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.


AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; Batı Akdeniz’de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek.


İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.


BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının bölgenin kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.


ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların kıyılarında karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışlarının Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle karla karışık yağmur ve kar, güneyinde yağmur ve karlakarışık yağmur şeklinde olacak. Yağışların; bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ