Haber 16

Soma’daki Faciada Son Durum

Soma’da maden ocağında meydana gelen yangın sonrası mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları sabaha kadar sürdü. Az sonra Bakan Taner Yıldız’ın yeni bir açıklama yapması bekleniyor.

Soma’daki Faciada Son Durum
  • Gündem / Son Dakika
  • 14 Mayıs 2014
  • Soma’daki Faciada Son Durum için yorumlar kapalı
  • 371 KEZ OKUNDU

Eynez bölgesindeki maden ocağında çok sayıda kurtarma ekibi gece boyunca çalışmalarına devam etti. Çalışmalara farklı illerden gelen ekipler de destek verdi.

Mahsur kalan işçilerin yakınları geceyi uykusuz geçirdi. Yakınları henüz ocaktan çıkarılamayan vatandaşlar çalışmaların olduğu alandan ayrılmadı. İşçilerin yakınlarının yanı sıra olay sırasında madende olmayan mesai arkadaşlarının endişeli bekleyişi devam ediyor.

Çok sayıda ambulans alanda hazır bekletiliyor. Ocaktan çıkarılan işçiler ambulanslarla çevredeki hastanelere gönderildi. Bazı işçilere ilk müdahale ocağın sağlık biriminde yapıldı. Polis, arama kurtarma ve sağlık ekiplerinin işlerini kolaylaştırmak için işçilerin yakınları ile çıkarılan işçilerin ambulanslara konulduğu alan arasına barikat kurdu.

Madenin havalandırma bacasından içerinde tahliye edilen dumanların yükseldiği gözlendi.

Bakan Yıldız alanda sabahladı

Türk Kızılay’ı da alana kurduğu çadırlardan hem işçi yakınlarına hem de görevlilere yiyecek ve içecek servisi yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da geceyi maden sahasındaki TKİ Kurumu Eli Müessesesi Müdürlüğü Eynez Yeraltı Kontrol Şube Müdürlüğü’nde geçirdi. Müdürlükte kurulan kriz merkezinde Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve diğer yetkililerle gelişmeleri takip etti.

Öte yandan bazı yabancı basın kuruluşları da çalışmaları izledi.

Kırkaağaç’ta bulunan cenazelerin kimlik tespit çalışmaları sürüyor

Soma’daki maden ocağından çıkarılan bazı işçilerin cenazeleri, Kırağaç ilçesindeki Kayadibi Mahallesi’nde bulunan soğuk hava deposuna getirildi. Cenazelerin Kırkağaç’a gönderildiği bilgisini alan pek çok aile de depo önünde beklemeye başladı.

Ölenlerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalara başlandığı ve bu çalışmanın öğle saatlerine kadar sürmesinin beklendiği bildirildi.

Öte yandan Manisa Müftülüğü’nde görevli farklı ilçelerden 80 din görevlisi de tesise geldi.

OTOPSİLER YERİNDE YAPILACAK

Ankara ve İstanbul’dan gelen bir ekip tarafından, seyyar Adli Tıp Kurumu çadırı kurarak maden faciasında hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti yapılacak. 72 madencinin otopsi işlemleri tamamlandı.

TOPLU CENAZE TÖRENİ YAPILMAYACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız daha önce yaptığı açıklamada hayatı kaybedenlerin cenazelerin ailelerine teslim edeileceğini ve toplu cenaze töreninin olmayacağının altını çizdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ