Haber 16

Son kez aday olacağım..

30 Eylülde yapılacak AK Parti kongresinde, genel başkanlığa dördüncü ve son kez aday olacağını açıklayan Erdoğan, Bu ülkenin birikimli, tecrübeli, yetenekli, azimli, inançlı ve kararlı evlatları var. Fırsat bekleyenlere imkan vereceğiz. dedi.

Son kez aday olacağım..
  • Politika / Son Dakika
  • 16 Temmuz 2012
  • Son kez aday olacağım.. için yorumlar kapalı
  • 369 KEZ OKUNDU

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, verdikleri söz gereği 12 Haziran milletvekili seçimlerinde üçüncü dönem ve son kez milletvekili seçildiklerini belirterek, ’Yine verdiğimiz sözün bir gereği olarak, dördüncü ve son kez genel başkanlığa aday olacağız’ dedi.
 
Erdoğan, partisinin Eskişehir 4. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, AK Parti’de hiçbir zaman ’ben’ olmadığını, ’biz’ olduğunu; partide sadece hizmet ve demokrasi mücadelesi verildiğini anlattı. AK Parti’de şahıslar, makamlar, rütbeler, isimler değil, her zaman hizmetin, davanın öne çıktığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
 
’ERDOĞAN FANİDİR…’
 
’Şunu herkes bilsin ki bu kardeşiniz, Recep Tayyip Erdoğan, fanidir. Bizim Türkiye’ye, Türk siyasetine, özellikle de Türkiye’nin gençliğine bir şeyi göstermemiz, bir şeyi ispat etmemiz gerekiyor. Bu ülkede, siyasetin ilkelerle yapıldığını göstermemiz gerekiyor. Bu ülkede, siyasetin ve siyasetçinin güvenilir olduğunu bizim göstermemiz gerekiyor. Bu ülkede siyasetin temiz olduğunu, daha da temizleneceğini bizim ispat etmemiz gerekiyor. Siyasetçinin sözünde duran, sözünün eri kişi olduğunu, siyasetçinin makam hırsıyla değil, millete hizmet sevdasıyla hareket ettiğini bizim ortaya koymamız gerekiyor. İşte Türkiye’de, Türk siyasetinde, bu yolu da biz açtık. Bu yolun taşlarını daha sağlam döşeyeceğiz.
 
’FIRSAT VERECEĞİZ…’
 
Biz, verdiğimiz sözün gereği olarak, 12 Haziran milletvekili seçimlerinde üçüncü dönem ve son kez olarak milletvekili seçildik. Bir dönem ara vererek ondan sonra herkesin milletvekili olma şansı var. 30 Eylül’de Ankara’daki büyük kongrede bu düzenlemeler de böylece zaten yerini buluyor. Yine verdiğimiz sözün bir gereği olarak, dördüncü ve son kez genel başkanlığa aday olacağız. Bu ülkeye öyle yöneticiler geldi ki oturdukları koltukları tapulu malları gibi gördüler. Biz, bu anlayışı elimizin tersiyle ittik ve itiyoruz. Bu ülkenin pırıl pırıl gençleri var, bu ülkenin aydınlık yüzlü çocukları var. Bu ülkenin birikimli, tecrübeli, yetenekli, azimli, inançlı ve kararlı evlatları var. Fırsat bekleyenlere, imkan bekleyenlere, biz fırsat tanıyacak, imkan vereceğiz.
 
’FİTNE BEKLEYENLER…’
 
Bu partiyi tanımayanlar, bu hareketi, bu teşkilatı tanımayanlar, ellerini ovuşturarak bizde fitne çıkmasını, nifak çıkmasını, tamahın, kibrin, hırsın öne çıkmasını bekliyorlar. Ben bütün yüreğimle inanıyorum ki bu partide, bu davada, bu harekette, bu teşkilatın içinde asla ve asla böyle tartışmalar yaşanmayacak. Ellerini ovuşturanlar, hayal kırıklığı yaşayacaklar. Farklı senaryolar çizenler, hüsrana uğrayacaklar. Fal bakanların, niyet okuyanların, tasarım yapmak isteyenlerin hevesleri bir kez daha kursaklarında kalacak. Bütün yüreğimle inanıyorum ki yeni süreçte de dostluk kazanacak, dayanışma kazanacak, elbette ki kardeşlik kazanacak.’

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ