Haber 16

Son seçim anketi ve oy oranları!

Konsensus araştırma ve danışmanlık’ın yaptığı “Türkiye Gündemi Kasım 2010” anketi sonuçlandı. Ankete göre AK Parti’nin oylarında düşüş diğer partilerde kıpırdanma var. İşte Kasım ayında yapılan anket sonuçları;

Son seçim anketi ve oy oranları!
  • Politika / Son Dakika
  • 19 Aralık 2010
  • Son seçim anketi ve oy oranları! için yorumlar kapalı
  • 303 KEZ OKUNDU


Konsensus araştırma ve danışmanlık’ın Habertürk Gazetesi için yaptığı “Türkiye Gündemi Kasım 2010” anketi sonuçlandı. Ankete göre AK Parti’nin oylarında düşüş, MHP’de ise kıpırdanma görülüyor. Bir ara gündeme gelen CHP BDP ittifakıyla bugün seçime gidilse sonuç AK Parti’ye yarıyor.


TÜRKÎYE’nin önde gelen kamuoyu araştırma şirketlerinden Konsensus Araştırma ve Danışmanlığın yaptığı “Türkiye Gündemi-Kasım 2010” başlıklı anket çalışmasını açıkladı.

Konsensus, 4-16 Aralık tarihleri arasında 81 ilde, 17 yaş üstü 745’i erkek, 755’i kadın olmak üzere toplam 1500 kişiyle “telefon anketi yöntemi”yle görüştü. Anket yine önemli ipuçları verdi.

2010 Kasım ayı araştırmasından çıkan sonuçlara göre geçen ay AK Parti’nin oylarında düşüş MHP’de ise artış görüldü. Parti liderlerinin siyasi performansında ise Başbakan Erdoğan yine ilk sırada yer aldı.


Kasım ayı içerisinde gündeme gelen olası bir CHP BDP ittifakının sonuçlarını da Konsensus mercek altına aldı. Çıkan sonuç olası bir ittifakın CHP’den çok AK Parti’ye artış getireceği biçiminde oldu.


İşte Türkiye’de bugün seçim olsa hangi siyasi partinin ne kadar ilgi göreceğinden, liderlerin performanslarına vatandaşın nabzı…


AK Parti’nin oylarında yüzde 4 düşüş yaşandı


Siyasi partilerin son iki aylık oy oranlarına bakıldığında kasım ayında AK Parti’nin yaklaşık yüzde 4 oranında oy kaybına uğradığı sonucu çıktı. Ekim ayında yüzde 44.8 oranında oy oranına sahip olan AK Parti’nin geçen ay oy oranı yüzde 40.9’a geriledi. Ekim-Kasım oy oranı değişimine bakıldığında ise CHP’nin yaklaşık yüzde 1, MHP’nin ise yüzde 1.3 oranında oyunu Yükselttiği gözlendi. BDP’nin oyları yüzde 6.7’den 7.5’e yükseldi.


BUGÜN SEÇİM OLSA KİME OY VERİRSİNİZ?


Kararsızlar dağıtılarak                Kasım 2010               Kararsızlar dağıtılmadan


kullan      kullan


Bugün seçim olsa ne olur?
Konsensus, bugün seçim olsa kararsız olduğunu söyleyen seçmenle birlikte AK Parti’nin sandıktan yüzde 40,9 ile birinci parti olarak çıkacağı sonucuna ulaştı. CHP’yi yüzde 14.2 ile MHP izlerken, BDP’ye oy vereceğini söyleyen seçmenin oranı yüzde 7.5’ti


Kararsızlara rağmen yüzde 34.3
Konsensus, katılımcılara “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusunu yöneltti. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 6.3’ü “Kararsız” olduğunu söyledi. Kararsız seçmenin dağılımı yapılmadan ortaya çıkan tabloda AK Parti yüzde 34.3, CHP yüzde 21.8, MHP ise yüzde 11.9 ilgi gördü.


kullan


Gazete Habertürk

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ