Haber 16

Sonbahar dizisi izle

Sonbahar dizisi izle 1. Sezon: 29 Ekim 1998 Perşembe günü yayına girmiştir. 10 Aralık Perşembe günü 7. bölümün yayınlanacağı akşam son dakika kararıyla yayından kaldırılmıştır.

  • Diziler / Son Dakika
  • 30 Ocak 2013
  • Sonbahar dizisi izle için yorumlar kapalı
  • 511 KEZ OKUNDU

Sonbahar dizisi izle 1. Sezon: 29 Ekim 1998 Perşembe günü yayına girmiştir. 10 Aralık Perşembe günü 7. bölümün yayınlanacağı akşam son dakika kararıyla yayından kaldırılmıştır. O dönem bütün TV kanallarını etkileyen ekonomik kriz nedeniyle ücretlerini düşürmek istemeyen dizilerden bölüm başına 130 milyar maliyeti olan Yıkılmadım, Örümcek, Unutabilsem, Yüzleşme, Ayrı Dünyalar, Ferhunde Hanımlar, Marziye, Bizimkiler, Sıcak Saatler, Küçük İbo, Sırılsıklam, Kuruntu Ailesi, Ğ TV, maliyeti bölüm başına 32 milyar olan Sibel Can dizisi Gülüm, Kuzgun, İlişkiler, Eltiler, Kırık Hayatlar, Süt Kardeşler, Eyvah Babam, Mahallenin Muhtarları, Gurbetçiler, Böyle mi Olacaktı, Ruhsar, Üç Yapraklı Yonca, Aşk Değirmeni, Kiboş Geliyor, Huysuz Show gibi neredeyse hepsi reyting rekorları kıran dizi ve show programlarıyla birlikte yayından kaldırılmıştır. Bölüm başına 200 milyar maliyeti olan dizinin yayından kaldırılması yoğun tepki almıştır. Oyunculardan Türkan Şoray 15 Aralık 1998 tarihinde Milliyet’e verdiği demeçte “Hanım karakterini çok benimsemiştim. Büyük emek ve özveri gösterilerek çekilen bir diziydi. Seyircinin de büyük ilgisini gördük. Yayın durunca büyük şok yaşadım. Umarım kısa sürede sorun çözülür.” demiştir. Dizi yayından kaldırıldığında atv ile görüşmelere devam edildiği halde sonuç alınamadığı dönemde, Kanal 6, diziyi transfer etmek için büyük çaba göstermiştir. Kanal 6 ile Görüşmeler, son aşamaya geldiği halde kriz azalınca dizilerin çoğu 1999’un ilkbahar aylarında yeniden yayına girmiştir. İkinci Bahar da 1 Nisan Perşembe akşamı 1. bölümden itibaren tekrar bölümleriyle yayınlanmaya başlanmıştır. Tekrarlar bittikten sonra da stoktaki iki bölüm 13 Mayıs 1999 Perşembe akşamı verilmeye başlanmıştır. 27 Mayıs 1999 Perşembe akşamı ise 20 Mayıs 1999 Perşembe akşamı yayınlanan 8. bölüm yeniden verilmiştir ve dizi bu tekrarın ardından uzunca bir süre yeniden sessizliğe gömülmüştür.

2. Sezon: Ne kanal, ne de ekip diziden vazgeçememiştir. 1999 yılının Aralık ayında dizinin yeniden yayına gireceği haberleri medyada yer almaya başlamıştır. Üstelik, kadro başka yapımlara dağılmak yerine İkinci Bahar’a sadık kalmıştır ve tarihler 17 Şubat 2000 Perşembe’yi gösterdiğinde İkinci Bahar, 9. bölümüyle ekranlara dönmüştür. Hem de bu sefer istikrarlı bir şekilde yayınlanmak üzere… 2. sezonda dizinin yönetmenliğini Uğur Yücel yerine Orhan Oğuz yapmaya başlamıştır. Dizinin 2. sezon finali ise 25 Mayıs 2000 Perşembe akşamı yapılmıştır.

3. Sezon: 21 Eylül 2000 Perşembe akşamı İkinci Bahar, 3 sezonuyla sevenlerinin hasretini gidermiştir. Tarihler 11 Ocak 2001 Perşembe gününü gösterdiğinde ise sokaklar boşaldı ve dizi 37. final bölümüyle sevenlerine veda etti. Finali izlemek için yaklaşık 15 milyon izleyici ekran başında hazır bulundu. İkinci Bahar’ın yayınlandığı saatler arasında açık olan her 100 televizyondan 52’sinde atv logosu vardı.[1] Dizi hakkında yapılan tartışmalar siyaset meydanlarına taşındı ve sosyologlardan ikinci Cumhuriyetçilere kadar herkes, bu öyküyü konuşmak zorunda kaldı.[2] Dizi bittikten sonra dizide kullanılan aksesuarlar da 28 Ocak 2001 tarihinde Samatya meydanında düzenlenen bir açık artırmayla satışa sunularak geliri semtteki üç okula bağışlanmıştır.[3]

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ