Haber 16

Suriye kaşınmaya devam ediyor!

Suriye Dışişleri Bakanlığı yeni bir açıklama daha yaptı. Suriye’ye göre bu bir kampanya…

Suriye kaşınmaya devam ediyor!
  • Dünya / Son Dakika
  • 25 Haziran 2012
  • Suriye kaşınmaya devam ediyor! için yorumlar kapalı
  • 403 KEZ OKUNDU

Suriye Dışişleri Bakanlığı, uluslararası sularda Türk askeri uçağının Suriye güçlerince düşürülmesi konusunda bir basın toplantısı düzenledi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, Arap ve yabancı basında yer alan haberlerle ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Türk uçağının uluslararası hava sahasında vurulduğuna dair açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Türk uçağının uluslararası hava sahasında düşürüldüğü iddialarını reddeden Makdisi, uçağın Suriye karasularına düşürüldüğünü belirtti ve bu konuda teknik bilgiler verdi.

Uçağın füzeyle değil uçaksavarlarla vurulduğunu ileri süren Makdisi, bu uçaksavarların menzilinin 2-2.5 kilometre olduğunu ve uçaksavarların menzilinin de uçağın Suriye hava sahasında vurulduğunu gösterdiğini kaydetti.

Uçaksavarlar dışında kesinlikte füze kullanılmadığına işaret eden Makdisi, bunu da Türkiye’ye teknik olarak izah ettiklerini, uçağın üzerinde kurşun izleri bulunan kuyruk kısmını ispat olarak Türk yetkililere teslim ettiklerini ifade etti.

Makdisi, uçağın hava sahasını ihlal ettiğini söyleyerek, bu şekilde gelen Suriye uçağı dahi olsa vurulacağını kaydetti.

Suriye’den ortak heyet teklifi

Konunun soruşturulması için Türk yetkililere ortak heyet kurulmasını teklif ettiklerini belirten Makdisi, Türk yetkililerinden şu ana kadar herhangi bir cevap almadıklarını söyledi.

Türkiye ile düşmanlık değil, derin ihtilaf yaşadıklarını belirten Makdisi, Türkiye’nin attığı adıma göre tavırlarını belirleyeceklerini kaydetti.

Makdisi, NATO’da Suriye ile ilgili nasıl bir karar çıkacağı sorusuna ise “Daha önce NATO askeri müdahalede bulunmayacağını açıklamıştı” cevabını verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ