Haber 16

Talabani Öcalan için ev hapsi istedi

Irak Cumhurbaşkanı Talabani’nin gündeminde Öcalan var. Terörle mücadele için Irak’a giden Türk…

Talabani Öcalan için ev hapsi istedi
  • Dünya / Son Dakika
  • 17 Eylül 2011
  • Talabani Öcalan için ev hapsi istedi için yorumlar kapalı
  • 291 KEZ OKUNDU

Irak Cumhurbaşkanı Talabani’nin gündeminde Öcalan var. Terörle mücadele için Irak’a giden Türk heyetine Talabani’den soğuk duş.  Talabani, Sinirlioğlu ile görüşmesinde Öcalan’ın ev hapsine çıkarılması yönünde taleplerini iletti. Irak liderinin benzer talepleri daha önce de dile getirdiği biliniyor.


Bağdat’ta geçtiğimiz hafta önce BDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ardından Feridun Sinirlioğlu başkanlığındaki Dışişleri heyetiini kabul eden Irak Cumhurbaşkanı Talabani, İMC TV’den Ayşegül Doğan’ın sorularını yanıtladı. O görüşmenin ayrıntıları bugün Taraf gazetesinin manşetine taşındı. Talabani o görüşmede neler söylediğini anlattı:


DAĞDAKİLER ÜZERİNDE DAHA ETKİLİ OLABİLİR


“Türkiye’yi seven bir dost olarak, Türkiye’nin huzuru ve özgürlüğü için Abdullah Öcalan’la diyalog kurmalarını istedim. Apo zindandadır ve diyalog kurmak istiyor. Türklerin ve Kürtlerin onunla diyalogda çıkarı vardır. O adada tutulması yerine, başka bir yerde, İstanbul’da, Ankara’da ya da başka bir şehirde ev hapsine alınmalıdır. Bu şartlarda Türkiye ile daha sağlıklı diyalog kurarak müzakere yürütebilir, barış ve ateşkes için de dağdakiler üzerinde daha etkili olabilir. Ben bu meseleyi Feridun kardeşime söylemedim.”


DOSTLUK GÜÇLENSİN


Görüşmelerde, Türkiye-Irak ilişkileri, Suriye’nin durumu ve Kandil konusunun ele alındığını belirten Talabani, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Ortak talebimiz Türkiye ile Irak arasındaki dostluğun güçlenmesi ve devam etmesidir. Irak ve Türkiye arasında mevcut stratejik anlaşmaların kalıcı hale getirilmesi ve ilerlemesidir. Suriye’deki karışık durumun sona ermesi, barış ve kardeşliğin sağlanmasıdır.”


İNŞALLAH OLMAZ


Talabani, Kandil’e yönelik bir operasyon olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, “İnşallah olmaz” diyerek, Mesut Barzani ile Türk yetkililer arasında da konunun görüşüldüğünü ifade etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ