Haber 16

Taraf’tan Başbuğ’a gönderme

Dün 2 amiral Kafes eylem planı soruşturması kapsamında ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade verdi. Taraf Gazetesi bu haberi bakın nasıl bir başlıkla gördü…

Taraf’tan Başbuğ’a gönderme
  • Gündem / Son Dakika
  • 17 Şubat 2010
  • Taraf’tan Başbuğ’a gönderme için yorumlar kapalı
  • 342 KEZ OKUNDU

Başbuğ’un “Yeter yahu, ordunun morali bozuk” mesajı ardından savcıların eli Güney Deniz Saha Komutanı’na uzandı

Taraf’ın ortaya çıkardığı ve Poyrazköy İddianamesi’ne konan Kafes Eylem Planı’nda isimleri geçen Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ve İzmir Foça Çıkarma Gemileri Komutanı Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar’ın “şüpheli” sıfatıyla ifadeleri alındı. Komutanlar “Ergenekon’a üye olmak”la suçlanıyor.



Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talebi üzerine Koramiral Sağdıç ve Tuğamiral Ilgar dün sabah saat 10.00 sıralarında İzmir Adliyesi’ne geldiler. Komutanların içinde bulunduğu araç, tutukluların alındığı kapıdan hiç beklemeden adliye içindeki özel bölüme giriş yaptılar. Sağdıç ve Ilgar daha sonra, Özel Yetkili Cumhuriyet savcılarının görev yaptığı ikinci kata çıktılar. Komutanlar, burada Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Doğar ve Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç’e ifade verdiler. İfade sırasında sıkı güvenlik önlemleri alınırken, bu katlara görevliler dışında kimse alınmadı. Koramiral Sağdıç ve Tuğamiral Ilgar, saat 17.30 sıralarında adliyeden ayrıldı.

İsimleri Kafes Planı’nda

“Ergenekon terör örgütü”ne üye olmakla suçlanan komutanlara, azınlıkları ve öğrencileri hedef alan Kafes Eylem Planı’nın sorulduğu iddia edildi. Koramiral Kadir Sağdıç’ın adı Taraf’ın ortaya çıkardığı Kafes Eylem Planı’nda geçiyordu. Planın eklerindeki Danışma Kurulu’nda ismi ikinci sırada yer alan Koramiral Sağdıç, 41 kişilik eylem timinin başında bulunuyor. Tuğamiral Mehmet Fatih Ilgar’ın adı da Kafes Planı’nda yer alıyor. Planda Tuğamiral Ilgar, Danışma Kurulu üyesi ve örgütün üç numaralı adamı olarak geçiyor.

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın ofisinde ele geçen Kafes Eylem Planı’nda hükümeti dış dünya karşısında zor duruma düşürmek için azınlıkların bulunduğu mahallelere bomba atılması öngörülüyordu. Aralarında Tuğamiral Levent Görgeç’in de sanık olarak bulunduğu Poyrazköy İddianamesi’ne konan Kafes Planı’nda Koç Müzesi’ndeki denizaltına konan patlayıcının patlatılarak kaos yaratılması hedefleniyordu.

Kafes Eylem Planı’nda adı geçen emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü’nün de önümüzdeki günlerde ifadesinin alınması bekleniyor. Öğütçü, planda bir numarada bulunuyor.

TARAF

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ