Haber 16

Tarım sektörüne de mesleki standart geliyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektöründe meslek standartlarını hazırlamak üzere Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile işbirliği protokolü imzalayacaklarını bildirdi.

Tarım sektörüne de mesleki standart geliyor
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 21 Nisan 2014
  • Tarım sektörüne de mesleki standart geliyor için yorumlar kapalı
  • 423 KEZ OKUNDU

Bayraktar, yazılı açıklamasında, MYK bünyesinde sürdürülen istihdam ve mesleki eğitim ilişkisinin güçlendirilmesi için oluşturulan Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulunun 11. toplantısında, TZOB’un faaliyet alanında ihtiyaç duyulan ulusal meslek standartlarının belirlenmesine karar verildiğini ifade etti.

Tarım sektöründeki meslekler göz önünde bulundurularak, TZOB’un, Gıda, Tarım, Hayvancılık Bakanlığı ve sektörde faaliyet gösteren diğer kuruluşların görüşlerini alarak, standardı hazırlanacak meslekleri belirlemesi sonrasında TZOB ve MYK arasında “Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü” imzalanacağını belirten Bayraktar, belirlenen mesleki standartların yeterlik düzeylerinin, Avrupa Birliği (AB) tarafından benimsenen yeterlilik seviyesine ve Avrupa yeterlilik çerçevesine uygun olacağını kaydetti.

Protokolle tarım sektöründe mesleki yeterlilik belgelerine sahip nitelikli işgücü istihdamının yaygınlaştırılmasını amaçladıklarına dikkati çeken Bayraktar, “Bunu sağladığımızda, işin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, yeniliklere ayak uydurabilen kişiler tarımda istihdam edilecek. Tarımda hem verimlilik artacak hem de tüketici daha kaliteli ve sağlıklı ürüne ulaşabilecek” ifadesini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ