Haber 16

Tekirdağ Saray’da sel felaketi: 1 ölü, 4 kayıp

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış su baskınlarına ve hasara neden oldu.

  • Son Dakika
  • 08 Eylül 2009
  • Tekirdağ Saray’da sel felaketi: 1 ölü, 4 kayıp için yorumlar kapalı
  • 318 KEZ OKUNDU

TEKİRDAĞ VALİSİ KEMELEK: SEL FELAKETİNİN OLDUĞU BÖLGEDE KÜÇÜK BİR KIZ ÇOCUĞUNUN CESEDİNE ULAŞILDI


Tekirdağ’ın Saray ilçesinde, sel bölgesinde küçük bir kız çocuğunun cesedine ulaşıldı.


Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Yapılan açıklamada, olay yerinde arama kurtarma çalışmaların devam ettiğini, askeri birliklerin de çalışmalara destek verdiğini söyledi.


Sel felaketinin yaşandığı bölgenin 5-6 kilometre uzağında küçük bir kız çocuğunun cesedine ulaşıldığını belirten Kemelek, ”Ulaşılan cesedin selde kaybolan aile bireylerinden birisine ait olduğu sanılıyor. Ancak, henüz kesinlik kazanan bir şey yok. Savcı, incelemesini sürdürüyor” dedi.


Bu arada bölgedeki sel felaketi nedeniyle Güngörmez Köyü’de 6-7 ev ile bazı araçların su altında kaldığı bildirildi.


Bölgedeki Lala Deresi köprüsünün ulaşıma kapanması nedeniyle bölgedeki ulaşım Kırklareli-Vize yolundan sağlanıyor.


Saray Belediyesi ekipleri de bölgede kuvvetli yağış beklendiğinden vatandaşları sel ve su baskınları konusunda uyarıyor.


Kemelek, bölgede gece başlayan ve aralıklarla etkisini artıran yağış sonrası oluşan sel sonucu, Saray ilçesine bağlı Bahçeköy’deki bir çiftliğin bekçi kulübesinde kalan 5 kişilik ailenin kaybolduğunu bildirmişti.


SELDE KAYBOLANLARIN İSİMLERİ BELİRLENDİ


Tekirdağ’ın Saray ilçesinde, geceden bu yana etkili olan sağanak yağış nedeniyle meydana gelen selde kaybolanların isimleri belirlendi.


Tekirdağ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, ilçe merkezinde meydana gelen selde, Güngörmez Kambursöğüt mevkisindeki bir çiftlikten kaybolan kişilerin F.Ç. (50), H.Ç. (30), B.Ç. (12), B.Ç. (8) ve A.Ç. (6) olduğu bildirildi.


Kaybolan kişilerin bulunması için yoğun arama ve kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:


”Saray ilçesine bağlı Bahçeköy’de yoğun yağışlardan dolayı 20 hanede maddi hasar meydana geldi. Bölgedeki Bahçeköy-Saray yolunda ise 2 köprü yıkıldı. İlçede hasar tespit çalışmaları devam ediyor.”


TEKİRDAĞ’IN SARAY İLÇE MERKEZİNDE MEYDANA GELEN SELDE KAYBOLAN 4 KİŞİNİN BULUNMASI İÇİN 100 KİŞİLİK EKİP ARAMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR


Tekirdağ’ın Saray ilçe merkezinde meydana gelen selde kaybolan 4 kişinin bulunması için yaklaşık 100 kişilik ekip arama çalışmalarına devam ediyor.


Edinilen bilgiye göre, Güngörmez Kambursöğüt mevkisindeki bir çiftlikten kaybolan 4 kişinin bulunması için jandarma, polis, itfaiye, asker, sivil savunma, 112, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile il ve ilçelerden gelen 100 kişilik arama kurtarma ekibi, bölgedeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Ekiplerin çiftlik evinden selle birlikte sürüklenen saman balyaları ve ağaçların bulunduğu yerde arama çalışmalarına devam ettiği kaydedildi.


UMKE ekiplerinin de bölgede bir botla arama çalışması yaptığı ifade edildi.


Bu arada selde kaybolan 5 kişi arasında bulunan küçük bir kız çocuğunun cesedine olay yerine 5-6 kilometre uzaklıkta ulaşılmıştı.


SEL SULARI KÖPRÜYÜ GÖTÜRDÜ


Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bahçeköy’e bağlantıyı sağlayan köprünün sel dolasıyla yıkılması sonucu birçok ev ve tarım arazisinin sular altında kaldığını söyledi.


Bölgede Ahmet Topal’a ait bir çiftlikte bulunan 5 kişilik ailenin sel sularına kapılarak kaybolduğunu belirten Çoban, aileyi aramak için greyder ve kepçelerin bölgede çalışmalarını sürdüğünü söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ