Haber 16

Teröristbaşı’ndan tuhaf açıklama

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, PKK’nın da, devletin de kendisini dinlemediğinden yakındı.

Teröristbaşı’ndan tuhaf açıklama
  • Gündem / Son Dakika
  • 30 Temmuz 2010
  • Teröristbaşı’ndan tuhaf açıklama için yorumlar kapalı
  • 285 KEZ OKUNDU

“Sabrım kalmadı” diyen Öcalan, “Bana burada 7-8 yıldır dört kez ‘bekleyin’ dediler, 12 yıldır sonuç değişmedi, artık oyalamayı asla kabul etmem” dedi. Öcalan, “Devlete sesleniyorum, bu sorunu çözeceksen çöz, imha edeceksen et! PKK’ya da sesleniyorum, devrim yapacaksan yap teslim olacaksan da ol” dedi.

İmralı Cezaevi’nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çeken PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın, avukatlarıyla yaptığı haftalık görüşme notları PKK’ya yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde yayınlandı. Ankara ve Kandil’e mesaj gönderen Öcalan, sadece PKK’lılar için değil, ölen polisler-askerler için de üzüldüğünü öne sürdü.

Çatışmaların kentlere sıçrayabileceğine işaret eden Öcalan, gelecekle ilgili kaygı olduğunu belirterek, “Devlet de PKK da bildiğini okuyor. İki taraf da beni dinlemiyor, aldıkları kararları uyguluyorlar. Ben devlet ile PKK arasında boğulmayıp, bunları aşmaya çalışıyorum. Yani bu işi, bıçak sırtında yürütüyoruz” dedi.

“BENİ 4 KEZ OYALADILAR”
Cezaevine konulduktan sonra 4 kez oyalandığını iddia eden Abdullah Öcalan, şunları söyledi:


“Devlete sesleniyorum, bu sorunu çözeceksen çöz, imha edeceksen et! PKK’ya da sesleniyorum, devrim yapacaksan yap teslim olacaksan da ol! Artık bu işi uzatmanın manası yok, artık toplum bu çözümsüzlüğü, oyalamayı kaldırmıyor. Bana burada 7-8 yıldır dört kez ‘bekleyin’ dediler, her seferinde ‘seçim var’ dediler. Ama sonuç ortada. Bizi oyalıyorlar, durum budur.


Ben burada 12 yıldır sabrettim, sorunun çözümü için gece-gündüz uğraştım. Burada sabırla barışı, toplumsal çözümü gerçekleştirmeye çalıştım, bu sabrı gösterdim, ancak benim de bir sınırım var. Bir kerede herşeyi bozabilirim, ‘kim ne yaparsa yapsın’ diyebilirim. O zaman gelip burada beni bir saat içinde öldürebilirler de hiç umurumda değil, bundan da korkmuyorum. Ben referandumdan sonra oyalamaya izin vermeyeceğim. Gerektiğinde 12 yıl daha dayanırım, gerektiğinde bir saniye bile sabretmem ve oyalamayı asla kabul etmem. İşte referandumdan sonra bu sefer önümüzde seçim var, seçime az süre kalmış bahanesiyle oyalanmayı kabul etmeyeceğim. Aksi takdirde Kürtler kendi başlarının çaresine bakacaklar.”



“MECLİS’TE BANA İLİŞKİN İLKE KARARI ÇIKARILMALI”


BDP ve PKK’nın sorunu çözmeye gücü olmadığını söyleyen Öcalan, “Rol almam isteniliyorsa Meclis’te bana ilişkin ilke kararı çıkarmalı, bunun dünyada örnekleri var” derken, sorunun çözümü ise şu önerilerde bulundu:

“Bu sorunun çözümü için ben daha önce de önerilerimi belirtmiştim. Meclis önce bu sorunu gündemine alıp bazı ilkesel kararlar almalıdır. Sonra iki şey yapmalı, bir Kurucu Meclis oluşturmalı, ikincisi Hakikatleri Araştırma ve Adalet Komisyonu. Bunlar yapılmadan sorun çözüm yoluna girmez. Bunlar sağlanıp gerekli yasal adımlar atılırsa bir ortam oluşturulur, ardından KCK da, PKK da silahlı güçlerini Birleşmiş Milletler gözetiminde güvenli bir yerde toplar, çözüm süreci böyle gelişir. Benim buna gücüm yeter. Eğer koşullar oluşturulursa bunu yapabilirim. Aksi taktirde son günlerde şahit olduğumuz gelişmeler cereyan ediyor.”

Öcalan, “Bu toplum daha ne kadar kaldıracak bu yaşananları. Ben bu yaşananlardan üzüntü duyuyorum, sadece PKK’lılar için değil ölen polisler-askerler için de üzülüyorum. Ama yetmiyor” derken, endişeli olduğu için günde bir saat bile uyuyamadığını öne sürdü. 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ