Haber 16

Terörün Türkiye’ye ekonomik faturası ne kadar?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terörle mücadelenin ekonomik faturasını açıkladı!

  • Gündem / Son Dakika
  • 01 Eylül 2011
  • Terörün Türkiye’ye ekonomik faturası ne kadar? için yorumlar kapalı
  • 233 KEZ OKUNDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terörle mücadelenin ekonomik faturasını açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terörle mücadelede Türkiye’nin bugüne kadar 400 milyar dolar harcama yaptığını söyledi. İsim vermeden BDP’yi eleştiren Çelik, bölgedeki sorunun çözülmesi için hükümetin gereken çabayı gösterdiğini iddia etti.

Bakan Çelik, Şanlıurfa’daki temasları çerçevesinde, gittiği Birecik ilçesinde Meydan Mahallesi’ndeki bir çay bahçesinde vatandaşlarla bayramlaştı.

Buradaki konuşmasında Türkiye’de terörün en önemli sorunlardan biri olduğunu dile getiren Çelik, terörle mücadelenin ekonomik faturasının 400 milyar doları bulduğunu
kaydetti. Bakın Çelik, milletin imkanlarının yanlış yolda kullanılmasının doğru olmadığını ifade ederek “Bu nasıl vatanperverliktir, milleti sevmektir. Nasıl Kürt’ü, Türk’ü, Arap’ı sevmektir” sözleriyle, isim vermeden BDP’nin bu ülkeyi seviyoruz sözlerine tepki gösterdi.

Bakan Çelik, Türkiye’nin mutlaka terör sorununu çözüme kavuşturmak zorunda olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Nedir, ne yapılmak isteniyor. Ne isteniyorsa Allah aşkına söylensin, yolsa yol, su ise su, barajsa baraj, sorun çözmekse sorun çözmek… Onun için bu beladan mutlak surette kurtulmamız gerekiyor. Bunun en iyi ilacı demokratikleşme mi? Evet, Hükümet olarak onun yanındayız. Haklar mı, yeni anayasa mı? Onun yanındayız. Sivilleşme mi? Sivilleşmeden yanayız. Milletin iradesinin baş tacı edilmesi mi? Evet ondan yanayız.”

“GÖNÜL BİRLİKTELİĞİNE İHTİYAÇ VAR”

Seçimden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görevlendirildiğini anımsatan Bakan Çelik, günümüzde Türkiye’de vatandaşın ilaca ve hastaneye her türlü şartlarda ulaşabildiğini ifade etti.

Ancak bazı Avrupa ülkelerinde insanların bu hizmetlere her zaman ulaşamadığına değinen Çelik, kendilerinin hükümet olarak bu konuda ellerinden geleni yapıp, imkanları seferber ettiklerini söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ