Haber 16

Test Edildi Onaylandı

Moskova’da bulunan bir süt üretim çiftliğinde bilim adamları ilginç sonuçlar aldı.

Test Edildi Onaylandı
  • Gündem / Son Dakika
  • 24 Eylül 2010
  • Test Edildi Onaylandı için yorumlar kapalı
  • 372 KEZ OKUNDU


Dağ ve mera manzaralarının yer aldığı belgeselleri izleyen inekler her gün üç litre daha fazla süt veriyor.


Uygulamanın yöneticisi Konstantin Labzin yaptığı değerlendirmede, “İneklerin müzik dinlemesi ile ilgili deneyler daha önce yapılmıştı. Ancak ilk kez burada video görüntü izleterek ürün kapasitesini artırmayı hedefledik…” dedi.


Modern ahır ortamında bakımları yapılan ahıra 10 inek için plazmalar yerleştirildi ve dağ-mera manzaraları izlemeleri sağlandı. 10 inek ise plazmasız bir ortamda teste tabi tutuldu. Bilim adamları çalışmaların sonunda çok ilginç bir sonuç elde etti: Televizyon seyreden inekler seyretmeyenlere göre ortalama 3 litre daha fazla süt veriyor.


Veterinerlere göre yapılan çalışma ineklerin rahatlamasını sağlıyor. Relaks halinde beslenen inekler sağım için çok uygun bir ortam oluşturuyor. Veteriner Roman Dubrovin de yaptığı değerlendirmede, “Bu durumun inekler üzerinde pozitif bir etkisi olduğu ortada” dedi.


Uygulamanın inekler üzerinde herhangi bir olumsuz etkisinin de olmadığını kaydeden Dubrovin, “Daha fazla süt vermeleri, daha iyi bir ruh halinde olduklarını gösteriyor… Uygulamanın herhangi bir yan etkisinin olacağını da düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.


Üç litre ek süt elde etmek mevcut uygulama için henüz kazançlı bir durum oluşturmuyor. Ancak süt üreticileri uygulamanın ileride daha büyük kazanç sağlayacağı konusunda iyimser. Çiftliğin yöneticisi Mihail Korşunov’a göre, “Uygulamayı son bir aydır sürdürüyoruz. Henüz yatırımlarımızın karşılığını ödeyemedik. Ancak bir yıl ya da daha fazla bir süre uygulama devam ederse, tüm yatırımlarımızın karşılığını alabiliriz” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ