Haber 16

Testere sanığı tutuklandı

102. Maddeden Tehliye Edilen “Testere” Cinayeti Sanığı Celalettin Erkal, Gözaltına Alındı.

Testere sanığı tutuklandı
  • Gündem / Son Dakika
  • 10 Şubat 2011
  • Testere sanığı tutuklandı için yorumlar kapalı
  • 292 KEZ OKUNDU

102 maddeden tehliye edilen “testere” cinayeti sanığı Celalettin Erkal, İzmir Menemen’de gözaltına alındı.

ANNE BABA BÖYLE İSYAN ETMİŞTİ

İzmir’in Urla İlçesi’nde lise öğrencisi kızları Funda İşsiz’i 37 yerinden bıçakla öldüren ve ömürboyu hapis cezasına çarptırılan Celalettin Erkal’ın davasının 5 yılda sonuçlanmadığı gerekçesiyle TCK 102. madde gereği serbest kalmasına açılı anne baba isyan etti. Funda’nın gözü yaşlı annesi Huriye İşsiz, “Adalet bizi sırtımızdan vurdu. Delirip sokaklarda mı koşacağım? Sağlığımız bozuldu dedi.

Kız arkadaşını başka erkeklerle görüşüyor diye bıçaklayarak öldüren, cesedini de derin dondurucuda saklayan Celalettin Erkal’ın ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına rağmen Yargıtay aşaması 5 yılda tamamlanmadığı için yeni düzenlenen, kamuoyunun Hizbullah sanıklarının serbekt bırakılmasıyla tanıdığı TCK 102. maddesi gereği bırakılması genç kızın ailesini isyan ettirdi.

Urla’da seyyar satıcılık yaparak hayatını kazanmaya çalışan baba Nazım İşsiz haberi gazetecilerden öğrenince şoke oldu. Nazım İşsiz, “İyi bir şey söyleyemeyeceğim. Tahliye olmaması gerekiyordu. Müebbet alan bir kişi nasıl tahliye oldu anlamadım. Duyunca başımdan kaynar sular aktı. Mahvolduk, perişan olduk. Büyüklerimize, hakimlerimize, savcılarımıza, yargıtaya, HSYK, kamu kuruluşlarına herkese buradan sesleniyorum. Neden serbest bırakıldı? Normal bir cinayet değil. Canavarca hisle mahkum edilen bir kişi ömür boyu hapis alıyor, nasıl serbest bırakılıyor anlayamadım. Böyle kişilerin serbest bırakılmaması, toplumumuzdan uzak kalması lazımö dedi.

Kendilerinin katile veya ailesine hiçbir zarar vermediklerini, hiç tanımadıklarını, ama bu acıyı yaşadıklarını söyleyen Nazım İşsiz şunları anlattı,

“Savcılarımızdan, hakimlerimizden bu kişinin hapse atılmasını istiyorum. Elini kolunu sallayarak dolaşacak, belki de beni görünce “sizin yüzünüden hapse girdim’ diyerek saldırabilir. Can güvenliğim tehlikede. Sapık ve cani olmaza böyle bir cinayeti yapmazdı. Duruşmalarda gördüm kendisini. Bizi sözle ölümle tehdit etti. “Ben buradayım, çıkınca sizin sülalenizini kurutacağım’ dedi. Biz aile olarak rahat değiliz. Bir çocuk doğuyor 16 yaşına gelince canavarca öldürülüyorb Öldüren beş yıl sonra serbest bırakılıyor. Böyle adalet, böyle kanun olur mu? Yetkililerden rica ediyorum, tekrar içeri alınsın. Benim kızımı öldüren birini karşımda görünce benim de cinayet işlemem lazım. Büyüklerimiz, savcılarımız, hakimlerimiz benim onu öldürmemi mi istiyorlar? Hükümet bunu tekrardan gözden geçirsin.ö

Evhanımı anne Huriye İşsiz de DHA muhabiriyle konuşurken gözyaşlarını tutamadı, “Cezaevinde olduğunu sanıyordum. Adalet yerini buldu içim çok rahattı. Adalet bizi sırtımızdan vurdu. Benim kızım toprağın altında çürüyorsa o da cezaevinde çürümeli. Bu idamı çıkarmalılar. İnsan hayatı bu kadar kolay mı. Nasıl saldılarsa tekrar içeri almalılar. Bu kanunun değişmesi lazım. Ömü boyuysa ömür boyu, ağırlaştırılmışsa ağırlaştırılmış, 35 yıl ise 35 yıl yatmalı. Delirip sokaklarda mı koşacağım? Sağlığımız bozuldu bizim. Tedavi görmemiz gerekecekö dedi.

NE OLMUŞTU?

2005 yılının Kasım ayında, babası Selçuk Erkal’ın Urla İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirdiği Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elekronik Bölümü öğrencisi şu anda 24 yaşında olan Celalettin Erkal, kız arkadaşı Urla Lisesi 10. sınıf öğrencisi Funda İşsiz’i (16) bıçakla öldürerek cesedini kapalı olan bir otelin yakınındaki kullanılmayan binaya sakladığını itiraf etmişti. Binada yapılan aramada, çalışmayan bir derin dondurucuda 37 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş genç kızın cesedi bulunmuştu. Celalettin Erkal, cinayeti Funda İşsiz’in cep telefonunda bulduğu mesajlar üzerine, aldatıldığından şüphelenerek işlediğini öne sürmüş, Testere filminden de etkilendiğini anlatmıştı. Önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Erkal, cinayeti yakınlarına anlatması nedeniyle müebbet hapis cezası almış ancak Yargıtaya giden dosyası bazı eksiklikler nedeniyle bozulunca 5 yılda karara bağlanamamıştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ