Haber 16

TSK’dan Dev Prova

El Kaide’nin Suriye’deki kolu IŞİD’in, Türkiye’nin kendi sınırları dışındaki tek toprak parçası olan Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’ni hedef almasının ardından tetikte bekleyen TSK, olası bir saldırı durumunda harekat planının provasını yapacak.

TSK’dan Dev Prova
  • Gündem / Son Dakika
  • 07 Nisan 2014
  • TSK’dan Dev Prova için yorumlar kapalı
  • 278 KEZ OKUNDU

TSK’nın en prestijli tatbikatlarından olan Anadolu Kartalı-2014/1 Eğitimi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı sevk ve idaresinde, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurlarının katılımıyla bugün başlıyor.

AWACS İLK KEZ BOY GÖSTERECEK

18 Nisan’a kadar Konya’daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleşecek tatbikatta, envantere yeni giren havadan ihbar ve kontrol uçağı Awacs ilk kez TSK’nın tüm unsurlarını bu kapsamda bir tatbikatla koordine edecek.

TÜRK DONANMASI TARİHİNDE BİR İLK

Anadolu Kartalı’nın başlayacağı bugün Türk Donanması da tarihinde bir ilke imza atacak. Askeri Casusluk Davası’nda yargılanan Donanma Komutanı Kora. Veysel Kösele sevk ve idaresindeki Deniz Yıldızı Tatbikatı’nın gerçekleşeceği 7-11 Nisan’da, onlarca fırkateyn, denizaltı, hücumbot ve gemiler, Marmara, Karadeniz, Akdeniz, Basra Körfezi, Arap Denizi, Kuzey Denizi, Hint Okyanusu’nun da aralarında bulunduğu dünyanın dört bir yanında aynı zaman diliminde ilk defa çok sayıda unsurla varlık gösterecek.

TÜRK ORDUSUNDA 11 WEST POİNT’Lİ

ABD Kara Kuvvetleri’ne subay yetiştirmesiyle tanınan New York eyaletindeki dünyaca ünlü West Point Kara Harp Okulu’ndan mezun olan Türk askerlerle ilgili sır perdesi aralandı. Buna göre İlk Türk öğrenci, 1985 yılında West Point’e girmeye hak kazandı ve 1989 yılında mezun oldu.

Son öğrenci ise 2006’da mezun oldu. 2000, 2004, 2005 yıllarında hiçbir Türk öğrencinin mezun olmadığı okuldan bu zamana kadar toplam 15 Türk öğrencinin mezun olduğu öğrenildi. Bu 15 mezundan 11’inin halen Kara Kuvvetleri’nde göreve devam ettikleri ortaya çıktı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ