Haber 16

TTB’den iş bırakma eylemi

Türk Tabipleri Birliğince (TTB), bugün ve çarşamba günü gerçekleştirilecek ”iş bırakma eylemi” nedeniyle…

TTB’den iş bırakma eylemi
  • Sağlık / Son Dakika
  • 19 Nisan 2011
  • TTB’den iş bırakma eylemi için yorumlar kapalı
  • 365 KEZ OKUNDU

Türk Tabipleri Birliğince (TTB), bugün ve çarşamba günü gerçekleştirilecek ”iş bırakma eylemi” nedeniyle halkın sağlık kuruluşlarına acil durumlar dışında gelmemesi çağrısında bulunuldu.


TTB’den yapılan açıklamada, 19-20 Nisan günleri acil vakalar dışında sağlık hizmeti sunulmayacağı, eylem süresince resmi tatillere benzer biçimde hizmet verileceği belirtilen açıklamada, bu nedenle halkın ve hastaların herhangi bir sorunla karşılaşmasının söz konusu olmayacağı ifade edildi.


”Halkın sağlık kuruluşlarına acil durumlar dışında hizmet amacıyla gelmemesi” çağrısında bulunulan açıklamada, herkese sağlık, güvenli gelecek, sağlıkta özelleştirmeye karşı iş, gelir, can güvencesi, mesleki bağımsızlık, her türlü katkı katılım payının kaldırılması ana talepleriyle sürdürülecek bu eylemde yer almak için illerde yapılacak etkinliklere katılım beklendiği kaydedildi.


ACİL HASTALARA DİKKAT


Hekimlerden, ”eyleme hiçbir gölge düşmemesi için sorumluluk içerisinde, hiçbir tartışmaya yer vermeyecek tarzda, ağırbaşlı, sakin, kararlı, halkı bilgilendirici, açıklayıcı, etkinliklerde birlikte olmanın verdiği coşkuyla davranılması ve özen gösterilecek kurallara dikkat edilmesi” istenen açıklamada, acil hastaların tedavisi için dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili şunlara dikkat çekildi:


”-Birinci basamak sağlık hizmeti sunan birimler dahil olmak üzere acil tanı ve tedavi endikasyonu olan hastaların bakımı aksatılmayacak. Acil servisler eylem süresince gerektiğinde görevli hekimlerce takviye edilecek.


-Acil hizmetin verilebilmesi için sağlık kuruluşlarının acillerine ulaşımın istemeyerek de olsa engellenmemesi amacıyla (aciller önünde uygunsuz toplanma, yürüyüşler nedeniyle trafik akışında sıkıntıya yol açma ve acil hasta getiren araçların gelişini zorlaştırma/olanaksızlaştırma gibi durumlara izin verilmemeli) önlemler alınmalı.


-Yoğun bakım hastalarının tedavilerinde eylemler nedeniyle hiçbir aksamaya yol açılmaması için her zamanki duyarlılıkla hizmetin sürdürülmesine dikkat edilecek.


-Hamilelerin, diyaliz hastalarının ve kanserli hastaların hizmetleri yukarıdaki uyarılar çerçevesinde yerine getirilecek.


-Servislerde yatarak tedavi gören hastaların her türlü tıbbi işleminin aksatılmadan yürütülmesini sağlayabilecek sayıda sağlık çalışanı, mesai dışı sürelerde (gece ve hafta sonu nöbetleri) olduğu gibi servislerde hazır bulunacak.


-Bütün sağlık çalışanları eylem boyunca hasta ve yakınlarına eylemin amacını açıklayacak, acil ve yatan hastaların acı ve sıkıntılarına hürmet eden bir tarzla eylem sürdürülecek.


-Bu hususlar, çağrıcı örgütlerin yöneticileri ve her birimdeki temsilcilerince denetlenecek ve belirtilen çerçevede gerçekleşmesi sağlanacak.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ