Haber 16

Tunceli de mayın patladı

Tuncelide jandarma karakoluna erzak taşıdığı ileri sürülen sivil bir aracın geçişi sırasında mayın patladı. Olayda 2 kişi hayatını kaybetti.

Tunceli de mayın patladı
  • Gündem / Son Dakika
  • 31 Ekim 2012
  • Tunceli de mayın patladı için yorumlar kapalı
  • 337 KEZ OKUNDU

Dün akşam saat 18.00 sıralarında Tunceli-Ovacık karayolunun 40’ncı kilometresinde bulunan Aşağı Torunoba Jandarma Karakolu’na giden sivil bir aracın geçişi sırasında teröristlerin yola döşediği mayın patladı. İçinde kaç kişi ve kimlerin olduğu öğrenilemeyen otomobil parçalanırken, patlamanın meydana geldiği yerde büyük bir çukur oluştu. Patlamada ilk belirlemelere göre 2 kişinin yaşamını yitirdi. Helikopterle patlama bölgesine asker indirilirken, parçalanan araçta kaç kişinin olduğu ve kimlerin olduğu konusunda net bir açıklama yapılmadı.
 
Güvenlik güçlerinin, çevrede ikinci bir tuzak bomba olabileceği ihtimaline karşı gerekli önlemleri alarak olay yerinde inceleme başlattı.
 
İDİL’DE 2 ARAÇ ATEŞE VERİLDİ
 
Öte yandan Şırnak’ın İdil İlçesi’nde akşam saatlerinde Karalar Beldesi ile Oyalı Köyü arasında yol kesen PKK’lı bir grup kimlik kontrolü yapıp eyleme destek vermeyen 2 minibüsü ateşe verdi.
 
İdil İlçesi’ne bağlı Karalar Beldesi ile Oyalı Köyü arasında akşam saatlerinde yol kesen bir grup PKK’lı, araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı. BDP’nin eylem çağrısı üzerine kontak kapatmayıp eyleme destek vermeyen 2 minibüsü, sürücülerini indirdikten sonra ateşe veren PKK’lılar, daha sonra dağlık alana kaçtı. PKK’lıların yol kesip kimlik kontrolü yaptığı haberi üzerine jandarma ekipleri olay yerine giderek kaçan PKK’lıların yakalanması amacıyla çalışma başlattı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ