Haber 16

Türkçe Olimpiyatları’nda Sakarya’yı ağlatan şiir

Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Sakarya’daki etkinlik büyük ilgi gördü. Geceye damgasını geçen yılın şiir birincisi Şeira Osmani’nin okuduğu ‘Sakarya Türküsü’ vurdu.

Türkçe Olimpiyatları’nda Sakarya’yı ağlatan şiir
  • Kadın Dünyası / Son Dakika
  • 19 Haziran 2011
  • Türkçe Olimpiyatları’nda Sakarya’yı ağlatan şiir için yorumlar kapalı
  • 361 KEZ OKUNDU

Türkçe şölenini izlemeye gelenler Atatürk stadyumuna sığmadı. Tribünler yetmeyince, saha içi tıklım tıklık dolarken kalabalık stat dışına taştı. Yaklaşık 40 bin kişi unutulmaz bir gece yaşadı. Sakarya Valisi Mustafa Büyük geceyi ‘Heyecanlanmak mümkün değil. Muhteşem bir manzara” diye değerlendirdi.



 

Samanyolu TV’den İlker Gültekin ve geçen yılki olimpiyatın şiir birincisi Afganistanlı Şeira Osmani’nin sunuculuğunu sütlendiği gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Gecenin açılış konuşmasını SEDER Kurucu Başkanı Remzi Çinemre şu sözlerle yaptı; “Türkçe Olimpiyatları güneşin doğup batarken üzerinden geçtiği tüm topraklara gönül insanları tarafından başlatılan ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz ‘ mesajıyla günden güne büyüyerek devam ediyor.”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür plaketini veren Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise geceyi ‘muhteşem’ diye tanımladı. Vali Büyük “Muhteşem bir manzara, heyecanlanmamak mümkün değil. Böyle bir topluluğu saygıyla selamlıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Başkan Zeki Toçoğlu ise Türkiye’yi dünyanın dört bir yanına tanıtan ve Türkçe öğreten gönül insanlarına teşekkür ettiğini kaydetti.


SAKARYA ŞİİRİ İLE AYAĞA KALKTILAR


Gecenin unutulmaz anlarından birisi de sunucu Şeira Osmani’nin ‘Sakarya Türküsü’ şiirini adeta yaşayarak okumasıydı. Osmani’nin ‘Yüz üstü çok süründün ayağa kalk Sakarya’ dizelerini okumasıyla izleyenler topluca ayağa kalkarak uzun süre alkışladı.


Bu arada Türkçe şölenini izlemeye gelenler stada sığmadı. Tribünler yetmeyince, saha içi ve stat dışı da tıklım tıklım doldu. Yaklaşık 40 bin kişinin izlediği geceye Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu eşleriyle birlikte katıldı. Ayrıca, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları ve Sakaryalılar geceye büyük ilgi gösterdi.


Gece Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve protokol üyelerinin sahnede tüm öğrencilerle birlikte ‘Yeni bir dünya’ şarkısını birlikte söylemeleriyle sona erdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ