Haber 16

Türkiye hangi ülkelerle Suriye’ye girecek?

İstihbarat örgütüne yakın İsrailli sitenin iddiası: Türkiye dahil 5 ülke, Suriye’ye askeri müdahaleye hazırlanıyor.

Türkiye hangi ülkelerle Suriye’ye girecek?
  • Dünya / Son Dakika
  • 23 Şubat 2012
  • Türkiye hangi ülkelerle Suriye’ye girecek? için yorumlar kapalı
  • 377 KEZ OKUNDU

İsrailli istihbarat çevrelerine yakınlığıyla bilinen İsrail kökenli Debka sitesi, Türkiye, ABD, Fransa, İngiltere veİtalya’nın Suriye’deki dehşete müdahale etmek için askeri hazırlıklara yavaş yavaş başladığını ancak harekete geçilmeden önce ABD’nin kararının beklendiğini öne sürdü.


ASKERİ HAZIRLIK BAŞLADI
Debka, yalanlanmasına rağmen Türkiye, ABD, Fransa, İngiltere ve İtalya’nın Suriye’deki dehşete müdahale etmek için askeri hazırlıklara yavaş yavaş başladığını iddia etti.


ABD’NİN KARARI BEKLENİYOR
Washington’a yakın kaynaklara göre, ABD Başkanı Barak Obama’nın Pentagon’un Suriyeli isyancıları korumak için planını sunduktan sonra son karar için hazır olduğunu yazan Debka, bu sürecin Libya operasyonunda da aynı olduğunu ve yine harekete geçilmeden önce ABD’nin kararının beklendiğini savundu.


MISIR VE KATAR’IN TAVRI BEKLENİYOR
Haberleri kimi zaman eleştiriye de uğrayan Debka sitesi, ABD’nin Tunus’ta gerçekleştirilecek “Suriye’nin Dostları Grubu” toplantısı sonrası ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın raporunu beklediğini ileri sürerek, özellikle Suudi Arabistan, Mısır ve Katar’ın hem siyasi hem de finansal yönden ABD liderliğindeki batılı müdahaleyi destekleyip desteklemeyeceğini bilmek istediğini öne sürdü.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ