Haber 16

Türkiye ile Suriye’nin arası gergin

Times gazetesi, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Ankara’nın Kızılay’ı Esad…

Türkiye ile Suriye’nin arası gergin
  • Gündem / Son Dakika
  • 22 Haziran 2011
  • Türkiye ile Suriye’nin arası gergin için yorumlar kapalı
  • 229 KEZ OKUNDU

Times gazetesi, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Ankara’nın Kızılay’ı Esad rejiminden kaçan binlerce mülteciye yardım etmek üzere sınırın Suriye tarafına göndermeye hazırlandığını aktarıyor.


Times gazetesine göre böyle bir adım, ‘Suriye ile Türkiye arasındaki askeri gerginliği tırmandırabilir.’


Times, Kızılay’ın geçen Pazar gününden bu yana Suriye sınırına mülteciler tarafından alınmak üzere gıda ve su bıraktığını hatırlatıyor ve bu durumun, sınırı geçen binlerce mülteci karşısında, Ankara’nın “ordu destekli bir tampon bölge” oluşturmak zorunda kalacağı yolundaki spekülasyonları da tetiklediğine dikkat çekiyor. Şöyle devam ediyor haber:


“Esad rejimine bağlı güçler, Cumartesi günü Türkiye sınırına 4- 5 kilometre uzaklıktaki Bedama’ya girmişlerdi. Suriyeli eylemciler, Suriye hava sahasında Türk helikopterlerini gördüklerini söyleseler de bu haber, Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlandı.”


Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, önceki gün, protesto eylemlerinin başlamasından bu yana yaptığı üçüncü “ulusa sesleniş” konuşmasında çizgisini yumuşatmamış ve protestoların bir grup sabotajcının işi olduğunu söylemişti.


Times yazarlarından Ben Beeston da dün Beşar Esad’ın konuşmasının bölgede, özellikle Türkiye’de giderek artan tedirginliğe bir tür yanıt olduğu görüşünü dile getirmişti.


Beeston, Ankara’nın mülteci sorunuyla başedebilmek için sınır hattında “tampon bölge” oluşturulması üzerinde düşündüğünü ve en son 1991’de Saddam Hüseyin rejiminden kaçan Peşmergeler için böyle bir önlem alındığını yazmıştı.


Beeston, kimilerinin bu olayı Saddam Hüseyin rejimi için sonun başlangıcı olarak yorumladıklarını aktarmıştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ