Haber 16

Türkiye’den İsrail’e B planı

Pamuk ipliğine bağlı giden iktidar ve BDP arasındaki ilişki son Çukurca saldırısıyla koptu. PKK’nın saldırına…

Türkiye’den İsrail’e B planı
  • Gündem / Son Dakika
  • 20 Ağustos 2011
  • Türkiye’den İsrail’e B planı için yorumlar kapalı
  • 242 KEZ OKUNDU

Başbakan Erdoğan ve AK Parti, BDP ile köprüleri tamamen attı. Bayramda BDP’ye gidilmeyecek, görüşme randevusu verilmeyecek.


YEMİN KRİZİ İLİŞKİLERİ ZAYIFLATMIŞTI


Pamuk ipliğine bağlı giden iktidar ve BDP arasındaki ilişki son Çukurca saldırısıyla koptu. PKK’nın saldırına sessiz kalan BDP’nin tutumu Başbakan Erdoğan’ı çileden çıkardı. Tepkisini de artık fiiliyata döküyor.


Sabah gazetesinde yer alan habere göre Çukurca saldırısı sonrası tavır almayan BDP’ye Erdoğan, tepki olarak bayramda görüşülmemesi kararı aldı. Erdoğan, BDP’ye daha önce DTP ve BDP’yi dışlamayan ve bayram ziyaretlerinde bulunan AK Parti, bu yıl Ramazan Bayramı’nda BDP’yi ziyaret etmeyecek ve randevu vermeyecek.


HERKES SAFLARINI TESPİT ETMELİ


BDP’nin PKK’yı ve terör saldırılarını kınamadığı sürece AK Parti’nin tutumunda bir değişiklik olmayacağı konuşuluyor. Gazetede yer alan haberde AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da son günlerde BDP’den gelen açıklamalarla ilgili şunları söyledi: “Fütursuz, ölçüsüz dengesiz söylemler ile eşkıya, teröristin asker şehit etmemesi arasında fark yoktur. İnsanları tahrik ederek, ayaklanmaya teşvik etmek, bölücü terör örgütü ile aynı paralelde hareket etmektir.” Elitaş, BDP’lilere “Başbakanın dediği gibi herkes saflarını tespit etmeli” çağrısında bulundu.
Türkiye talepleri yerine getirilmezse, Başbakan Erdoğan’ın ifade etttiği biçimde ‘B Planı’nı önümüzdeki günlerde devreye sokacak. İsrail’den gelen son açıklamalar şartların kabu edilmeyeceği yönünde. İşte bu ihtimali göz önüne alan hükümet yeni bir yol haritası hazırladı. Habertürk gazetesi B Planı’nı sürmanşetten verdi.


1) MASLAHATGÜZAR DÖNECEK
Daha önce büyükelçisini geri çeken Türkiye, İsrail’de maslahatgüzar düzeyinde temsil ediliyor. Maslahatgüzar Tolga Uncu’nun kararname ile merkeze alınması söz konusu. Eğer özür gelmezse Uncu, Türkiye’ye gelecek ve yerine atama yapılmayacak. Böylece diplomatik ilişkiler “yok” seviyesine inecek.


2) İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ’NE VİZE YOK
İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy’nin görev süresi eylül ayında sona eriyor. Türkiye yeni İsrail Büyükelçisi’ni kabul etmeyecek ya da İsrail büyükelçi göndermeyecek.


3) ERDOĞAN GAZZE’YE GİDECEK
Özür gelmezse, Erdoğan eylül ayında Gazze’ye gidecek.


4) İSRAİL’E DAVA DESTEKLENECEK
Mavi Marmara kurbanları İsrailli askerlere ve hükümet yetkililerine dava açacak. Dışişleri Bakanlığı da davalara hukuki destek verecek. İsrail hem maddi hem manevi olarak yıpratılacak.


5) FİLİSTİN’E TAM DESTEK
Türkiye, Filistin’in BM üyeliği için tam destek vererek lobi yapacak. İsrail ise tüm uluslararası platformlarda yalnız bırakılacak.


6) ASKERİ İŞBİRLİĞİ BİTECEK
Türkiye, İsrail’i her yıl Anadolu Kartalı ve Güvenilir Deniz Kızı tatbikatlarına davet ediyordu. Bundan sonra Türkiye, hiçbir tatbikata İsrail’i davet etmeyerek askeri işbirliğine son verecek. Türkiye ile İsrail’in savunma sanayii alanındaki işbirliği üst düzeydi. Bundan sonra yeni proje alınmayacak.


7) TİCARİ YAPTIRIM
Türkiye, İsrail ile ekonomik ilişkilerini sınırlayacak ve İsrail’e yönelik yatırımlarını da kısacak. Kültürel ve sosyal ilişkiler de tam anlamıyla en düşük noktaya gelecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ